Bosch z novim modelom Compress 7400i AW postavlja nov mejnik. Toplotna črpalka je od prejšnjih modelov vsaj za 20 odstotkov tišja. Prepričata tudi velikost in eleganten videz. Toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW je idealna za novogradnje kot tudi za obstoječe energetsko sanirane hiše. Z majhno nazivno močjo v celoti pokrijejo potrebe tudi zahtevnejših objektov. Izbirate lahko dva modela, z ali brez bojlerja za sanitarno vodo, v dveh velikosti moči, 5 in 7 kW.

 

toplotna crpalka Bosch

 

Hrup nove toplotne črpalke Bosch

Toplotna črpalka zrak/voda mora najprej zadoščati merilom hrupnosti. V praksi uporabniki radi primerjajo dosežen hrup na različnih razdaljah od zunanje enote. Kadar toplotna črpalka zrak/voda dosega na 3 m razdalje približno 35 dB(A), velja za tišjo toplotno črpalko. Nekateri dobavitelji pa tovrstni parameter, ki ga stroka imenuje tudi zvočni tlak, podajajo tudi za razdaljo 1 m. Vsekakor je smiselno preveriti parametre zvočnega tlaka za enako razdaljo in po katerem standardu je opravljena meritev. Pri toplotni črpalki Compress 7400i AW je zvočna raven na razdalji 1 m po standardu 2013/811/EU le 42 dB(A).

toplotna crpalka Bosch Compress 7400i AW

Hrup toplotne črpalke Compress 7400i AW je na razdalji 1 m le 42 dB(A).

Top izbira med boljšimi toplotnimi črpalkami – po ErP A +++

Nova toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW z invertersko tehnologijo in vgrajenimi najsodobnejšimi komponentami dosega višji izkoristek sezonskega grelnega številka – SCOP, ki znaša do 198 %. Klasifikacija po energijski nalepki ErP dosega oznako A +++ (pri pogojih za povprečne okoljske razmere in temperaturo ogrevalnega sistema 35° C).

V tej novi Boschevi toplotni črpalki so zvočno optimirani hladilni krog, kompresor in ventilator, vgrajen je dušilec zvoka, ki omogoča tišje delovanje toplotne črpalke. Po uredbi o nadzoru hrupa v gosto poseljenem naselju je skoraj neslišna.

 baner toplotne crpalke

Izboljšave toplotne črpalke Bosch Compress 7400i AW

Med zunanjo in notranjo enoto nove toplotne črpalke je vodna povezava, ki zagotavlja boljše prenose toplote, boljši izkoristek in doseganje višjih temperatur. Toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW deluje modulirano z neprestanim prilagajanjem potrebam ogrevalnega sistema. Dosega manjše število vklopov kompresorja in se izogiba visokim zagonskim tokovom, kar posledično zagotovi daljšo življenjsko dobo.

Učinkovitost toplotne črpalke Compress 7400i AW je med najboljšimi, vodo ogreje do 55 °C brez vklopov dodatnih elektro grelcev še pri zunanji temperaturi – 13 °C. Varčevanje oziroma razmerje med vloženo in pridobljeno energijo je še povečano. S prehodom npr. s kurilnega olja na ogrevanje s to toplotno črpalko trenutno gotovo dosežemo vsaj polovico cenejše ogrevanje.

Bosch toplotna crpalka notranja

Bosch toplotna črpalka prepriča z integriranim regulatorjem HPC 400 in logično oblikovanimi meniji.

Cena, upravljanje, nadzor

Ta toplotna črpalka spada v srednji cenovni razred in glede na kakovost komponent povsem upraviči investicijo. Integriran regulator HPC 400 je preprost za uporabnika. Osvetljen LCD-zaslon vodi na preprost način. V primeru izpada elektrike se nastavitve ohranijo, na novo je treba nastaviti le čas in datum. Aplikacija EasyRemote je odlično pomagalo za nadzor na daljavo.

 

Bosch toplotna crpalka delovanje funkcije

 Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWM prepriča z integriranim regulatorjem HPC 400 in logično oblikovanimi meniji.

Zmanjševanje toplogrednih plinov zaradi ogrevanja

Bosch spodbuja mnoge učinkovite inovacije z rabo obnovljivih virov energije ter pospešeno vlaga v učinkovitost in predvsem v poenostavitev vgradnje toplotnih črpalk. Lani so zabeležili 22,5-odstotno rast prodaje toplotnih črpalk v EU, v Nemčiji za 48 odstotkov. Letos načrtujejo dodatno usposabljanje kupcev za prehod na ogrevanje z obnovljivimi viri. »To bo pospešilo velike prihranke ogljika v stanovanjskem sektorju. Ključna prednost Bosch ogrevalne tehnike je prehod ogrevanja gospodinjstev na učinkovitejše, regionalno prilagojene toplotne črpalke in hibridne naprave,« pravi Jan Brockmann, predsednik Boscheve divizije za toplotno tehniko.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Kovintrade
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.