Medtem, ko se povpraševanje po energetsko učinkovitih rešitvah za ogrevanje in hlajenje povečuje, Panasonic širi svojo ponudbo toplotnih črpalk Aquarea zrak-voda. Generaciji Aquarea K in L, ki bosta na voljo spomladi 2023, sta najnovejši inovaciji, ki izhajata iz Panasonicovih centrov za raziskave in razvoj. Kot vse dosedanje Panasonic toplotne črpalke, tudi ta dva nova modela odražata vrednote podjetja preko inovacij in sta v skladu z njegovo vizijo ustvarjanja tehnologij za nizkoogljično družbo. Novi modeli so osredotočeni na izboljšanje energetske učinkovitosti in ponujajo serijo z naravnim hladilnim sredstvom.

 

panasonic toplotne crpalke

Nova toplotna črpalka Panasonic

Nizkoogljične rešitve

Generacija K uporablja plin R32, zaradi česar je odlična rešitev za nove domove. Panasonic toplotna črpalka generacija L medtem uporablja naravno hladilno sredstvo R290 (propan), ki ima GWP (Global Warming Potencial) samo 3. Prenovljena konstrukcija zunanjih enot obeh generacij zagotavlja visoko stopnjo varnosti, saj je enota hermetično zaprta. Poleg tega generacija K ohranja povezavo med hladilnim sredstvom med zunanjo in notranjo enoto, medtem ko ima generacija L hidravlično povezavo.

Nova serija Aquarea L je zasnovana za povečanje lastnosti hladilnega sredstva R290, saj omogoča temperaturo vode na izhodu do 75 °C pri zunanji temperaturi -10 °C. Zato je še posebej primerena za starejše objekte, kjer je potrebna visoka temperatura za sanitarno vodo in radiatorje.

 

panasonic toplotne crpalke aquarea

Praktične koristi 

Obe generaciji imata znižano raven hrupa kot prejšnji modeli. Ponujajo tudi še višjo raven zmogljivosti in večje prihranke, saj se ponašajo z izboljšanim COP do 5,33.

baner toplotne crpalke

Panasonic toplotne črpalke z edinstvenim dizajnom

Čeprav obstajajo tehnične in tehnološke razlike med obema novima generacijama enot Aquarea, imata skupno zasnovo v smislu svojih notranjih enot, ki ohranjajo vrhunsko belo barvo, zvesto duhu Aquarea, kar zagotavlja, da se brezhibno prilegajo vsaki notranjosti. Notranja zasnova enot omogoča tudi dostopnost, praktičnost in prilagodljivost za enostavno namestitev in vzdrževanje. Izjemna prednost Panasonic toplotnih črpalk pa so tudi skrite strojne inštalacije.

Zunanje enote so bile popolnoma prenovljene in bodo ustrezale tudi najbolj elegantnim domovom, saj združujejo najboljšo Panasonicovo tehnologijo v novem sodobnem in vrhunskem antracitnem ohišju.

 

Preprosta povezljivost

Zadnje generacije se osredotočajo na izboljšanje uporabniške izkušnje in tudi enostavnost uporabe za monterje in serviserje, saj so standardno opremljene z novim daljinskim upravljalnikom, ki ima intuitivno navigacijo. Za 2-conske sisteme je na voljo tudi dodatni daljinski upravljalnik.

Sistemi imajo možnost pametnega nadzora in spremljanja porabe energije. Aquarea Service Cloud je na voljo za monterje in serviserje, saj omogoča daljinski nadzor v realnem času za večje zadovoljstvo strank. Namestitveni program ima dostop do statistike, zgodovine in informacij o sistemu. Poleg tega Aquarea Smart Cloud za končne uporabnike ponuja intuitiven nadzor toplotnih črpalk s pametnega telefona, tablice ali računalnika, ponuja daljinsko programiranje ogrevanja in hlajenja, spremljanje porabe energije in obveščanje v primeru napak. Panasonic toplotne črpalke Aquarea Smart Cloud imajo zdaj namenski prostor za namestitev na sprednji strani enote, ki omogoča preprosto povezljivost.


Jure Gortnar, direktor Veto Group:

"Novosti pozdravljajo končne stranke in tudi mi, prodajalci, kot tudi naši obrtniki. Ljudje iščejo raznovrstne rešitve in, v kolikor jim lahko prodajni program ponudi svežino s poudarkom na še večjih izboljšavah, je to odlično. Trg je zahteven in malo je proizvajalcev, ki se znajo prilagoditi potrebam odjemalcev. Izpostavil bi prednost naravnega hladilnega sredstva R290 s katerim bomo lahko prispevali k trajnosti in toplotne črpalke bodo omogočale temperaturo vode do 75°C. Torej lahko ponudimo rešitve za stavbe kjer trenutno z obstoječo generacijo ne moremo zagotoviti zahteve po visoki temperaturi in s tem lahko zadovoljimo veliko večji krog strank. Tukaj je Panasonic zadel bistvo tega časa.Ker je investicija v objekt visoka, je dodana vrednost, če se lahko tudi strojne inštalacije z napravami spojijo z ambientom. In temu primerno smo imeli tudi povpraševanja, ki jim bomo lahko sedaj lahko ugodili tudi s ponudbo naprav v temnejših odtenkih.Tehnologija olajša delo. In dvigne sistem na višjo raven, ker je opravljanje enostavno in pregledno. Zato smo z Aquarea Service Cloudom vsi zadovoljni in vidimo v njem visoko uporabnost."

Panasonic toplotne crpalke jure gortner veto


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Panasonic marketing Europe GMBH
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.