Inovativne Panasonic toplotne črpalke: energetska učinkovitost in nov dizajn

Oglasno sporočilo

V 2023 prihaja na trg nova Panasonic toplotna črpalka zrak – voda Aquareo generacije K in L, z izboljšano energetsko učinkovitostjo.

Medtem, ko se povpraševanje po energetsko učinkovitih rešitvah za ogrevanje in hlajenje povečuje, Panasonic širi svojo ponudbo toplotnih črpalk Aquarea zrak-voda. Generaciji Aquarea K in L, ki bosta na voljo spomladi 2023, sta najnovejši inovaciji, ki izhajata iz Panasonicovih centrov za raziskave in razvoj. Kot vse dosedanje Panasonic toplotne črpalke, tudi ta dva nova modela odražata vrednote podjetja preko inovacij in sta v skladu z njegovo vizijo ustvarjanja tehnologij za nizkoogljično družbo. Novi modeli so osredotočeni na izboljšanje energetske učinkovitosti in ponujajo serijo z naravnim hladilnim sredstvom.

 

panasonic toplotne crpalke

Nova toplotna črpalka Panasonic

Nizkoogljične rešitve

Generacija K uporablja plin R32, zaradi česar je odlična rešitev za nove domove. Panasonic toplotna črpalka generacija L medtem uporablja naravno hladilno sredstvo R290 (propan), ki ima GWP (Global Warming Potencial) samo 3. Prenovljena konstrukcija zunanjih enot obeh generacij zagotavlja visoko stopnjo varnosti, saj je enota hermetično zaprta. Poleg tega generacija K ohranja povezavo med hladilnim sredstvom med zunanjo in notranjo enoto, medtem ko ima generacija L hidravlično povezavo.

Nova serija Aquarea L je zasnovana za povečanje lastnosti hladilnega sredstva R290, saj omogoča temperaturo vode na izhodu do 75 °C pri zunanji temperaturi -10 °C. Zato je še posebej primerena za starejše objekte, kjer je potrebna visoka temperatura za sanitarno vodo in radiatorje.

 

panasonic toplotne crpalke aquarea

Praktične koristi 

Obe generaciji imata znižano raven hrupa kot prejšnji modeli. Ponujajo tudi še višjo raven zmogljivosti in večje prihranke, saj se ponašajo z izboljšanim COP do 5,33.


baner toplotne crpalke


Panasonic toplotne črpalke z edinstvenim dizajnom

Čeprav obstajajo tehnične in tehnološke razlike med obema novima generacijama enot Aquarea, imata skupno zasnovo v smislu svojih notranjih enot, ki ohranjajo vrhunsko belo barvo, zvesto duhu Aquarea, kar zagotavlja, da se brezhibno prilegajo vsaki notranjosti. Notranja zasnova enot omogoča tudi dostopnost, praktičnost in prilagodljivost za enostavno namestitev in vzdrževanje. Izjemna prednost Panasonic toplotnih črpalk pa so tudi skrite strojne inštalacije.

Zunanje enote so bile popolnoma prenovljene in bodo ustrezale tudi najbolj elegantnim domovom, saj združujejo najboljšo Panasonicovo tehnologijo v novem sodobnem in vrhunskem antracitnem ohišju.

 

Preprosta povezljivost

Zadnje generacije se osredotočajo na izboljšanje uporabniške izkušnje in tudi enostavnost uporabe za monterje in serviserje, saj so standardno opremljene z novim daljinskim upravljalnikom, ki ima intuitivno navigacijo. Za 2-conske sisteme je na voljo tudi dodatni daljinski upravljalnik.

Sistemi imajo možnost pametnega nadzora in spremljanja porabe energije. Aquarea Service Cloud je na voljo za monterje in serviserje, saj omogoča daljinski nadzor v realnem času za večje zadovoljstvo strank. Namestitveni program ima dostop do statistike, zgodovine in informacij o sistemu. Poleg tega Aquarea Smart Cloud za končne uporabnike ponuja intuitiven nadzor toplotnih črpalk s pametnega telefona, tablice ali računalnika, ponuja daljinsko programiranje ogrevanja in hlajenja, spremljanje porabe energije in obveščanje v primeru napak. Panasonic toplotne črpalke Aquarea Smart Cloud imajo zdaj namenski prostor za namestitev na sprednji strani enote, ki omogoča preprosto povezljivost.


Jure Gortnar, direktor Veto Group:

“Novosti pozdravljajo končne stranke in tudi mi, prodajalci, kot tudi naši obrtniki. Ljudje iščejo raznovrstne rešitve in, v kolikor jim lahko prodajni program ponudi svežino s poudarkom na še večjih izboljšavah, je to odlično. Trg je zahteven in malo je proizvajalcev, ki se znajo prilagoditi potrebam odjemalcev. Izpostavil bi prednost naravnega hladilnega sredstva R290 s katerim bomo lahko prispevali k trajnosti in toplotne črpalke bodo omogočale temperaturo vode do 75°C. Torej lahko ponudimo rešitve za stavbe kjer trenutno z obstoječo generacijo ne moremo zagotoviti zahteve po visoki temperaturi in s tem lahko zadovoljimo veliko večji krog strank. Tukaj je Panasonic zadel bistvo tega časa.Ker je investicija v objekt visoka, je dodana vrednost, če se lahko tudi strojne inštalacije z napravami spojijo z ambientom. In temu primerno smo imeli tudi povpraševanja, ki jim bomo lahko sedaj lahko ugodili tudi s ponudbo naprav v temnejših odtenkih.Tehnologija olajša delo. In dvigne sistem na višjo raven, ker je opravljanje enostavno in pregledno. Zato smo z Aquarea Service Cloudom vsi zadovoljni in vidimo v njem visoko uporabnost.”

 

Panasonic toplotne crpalke jure gortner veto


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI