Ogrevanje s toplotnimi črpalkami bo tudi v prihodnje med najcenejšimi sistemi ogrevanja

Oglasno sporočilo

Toplotna črpalka Fujitsu Waterstage lahko poleg ogrevanja prostorov ogreva tudi sanitarno vodo Primerna je tudi za ogrevanje bazena.

Ljudje so od nekdaj uporabljali les za ogrevanje in kuhanje. Človeški napredek pri razvoji kurilnih naprav z visokim izkoristkom in distribuciji goriv predstavil kot udobno in dostopno možnost uporabo fosilnih goriv, ki so prihajala tudi v našo deželo od nekje daleč. Če pustimo ob strani okoljski vidike od proizvodnje, distribucije in kurjenja teh goriv je pomembno poudariti, da danes vsi zelo občutimo težo odvisnosti pri oskrbi s tem energentom od drugih, zunanjih dejavnikov, na katere skoraj nimamo vpliva. Tudi dostopnost in cena teh energentov je zelo vezana na dobro ali slabo voljo nekoga tam daleč. Pozabljamo pa, da smo v Sloveniji še najbolj samooskrbni z električno energijo in glede na vse napore naših odločevalcev v tej smeri, bo v prihodnje elektrika zagotovo najbolj lokalno dostopen in najcenejši energent.

toplotna crpalka fujitsu ogrevanje hise bazena in sanitarna voda

Toplotna črpalka lahko poleg ogrevanja prostorov ogreva tudi sanitarno vodo Primerna je tudi za ogrevanje bazena.

Nizki stroški delovanja

Toplotne črpalke Fujitsu so znane po svoji “dodani vrednosti” v obliki toplote, ker iz enega vloženega dela električne energije “pridelajo” večkratnik (ki znaša od 3 do 4) toplotne energije. Ta tehnologija je absolutni zmagovalec glede letnih stroškov delovanja prav zaradi izredno ugodnega razmerja med vloženo in dobljeno energijo v primerjavi z drugimi vrstami ogrevanja (oljni kotel, kondenzacijska plinska peč, direktno električno gretje …). Fujistu pri tem razmerju še posebej izstopa navzgor. Dodatne prihranke omogoča natančno nadziranje temperature z DC inverter tehnologijo.

 

Priklopi in pozabi

Zaradi preverjene tehnologije, ki deluje skoraj samodejno, so danes toplotne črpalke postale najbolj udoben način ogrevanja prostorov in sanitarne vode. Fujitsu Waterstage toplotne črpalke in njene komponente pa so poleg tega še toliko bolj premišljeno razvite in sestavljene, da lastnikom skoraj ne predstavljajo stroška vzdrževanja. Priporočamo pa redne preventivne preglede in servisiranje s strani servisnih mojstrov podjetja Dines. Če verjamete ali ne, so dimnikarski pregledi in storitve čiščenja dimnika precej dražje kot obiski visoko usposobljenih serviserjev toplotnih črpalk.

toplotna crpalka fujitsu

Tehnologija dvojnega rotacijskega kompresorja

Gre za tehnološko inovacijo Fujitsu toplotnih črpalk, ki imajo vgrajen dvojni rotacijski kompresor z natančno krmiljenim linearnim tekočinskim vbrizgavanjem, ki dosega visoko temperaturo kondenzacije brez pregrevanja izhodnega plina med kompresijo. Zaradi tega optimiziranega cikla se doseže višja temperatura tople vode kot pri običajnem tokokrogom s hladilnim plinom.

 baner toplotne crpalke

Učinkovit in zanesljiv koaksialni toplotni izmenjevalec

Fujitsu v svoje nizko in visokotemperaturne toplotne črpalke že vrsto let vgrajuje visoko učinkovite koaksialne toplotne izmenjevalce z akumulatorjem iz nerjaveče pločevine in nepremagljivo zaščito proti koroziji. Naj vam zaupamo, da ima večina drugih proizvajalcev vgrajene klasične ploščate izmenjevalce. Japonski inženirji so to zelo pomembno komponento toplotnih črpalk zasnovali tako inovativno, da za svoje učinkovito delovanje ne potrebuje ne merilca pretoka ne proti-zmrzlinske zaščite. Torej je toliko manj možnosti za okvare zaradi odsotnosti potencialno pokvarljivih delov, se strinjate?

 

Garancija kakovosti z vključenim rednim servisiranjem

Fujistu za svoje toplotne črpalke ponuja 3-letno tovarniško garancijo. Ob doplačilu jo lahko vsak investitor podaljša na 5 let. V doplačilo pa sta že všteta redna servisa v drugem in četrtem letu delovanja naprave. Življenjsko dobo toplotnim črpalkam lahko z rednim servisiranjem podaljšamo krepko čez 20 let.


Na tej povezavi si lahko ogledate celotno linijo Fujitsu toplotnih črpalk.


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI