Elektro Maribor bo odjemalcem vrnil denar

Elektro Maribor bo odjemalcem vrnil denar Evre za preplačano električno energijo za čas 13 do 15 mesecev, ko so vse distribucijske družbe v začetku leta 2008 usklajeno zvišale cene električne energije za gospodinjstva, bodo vrnili, zneski vračil v glavnem še niso znaniV družbi Elektro Maribor, ki je eno od petih podjetij za distribucijo električne energije v državi, bodo do septembra, ko načrtujejo sejo nadzornega sveta družbe, pripravili vse predloge za vrnitev denarja za preplačano električno energijo. Uprava mariborske družbe, ki jo od sredine aprila letos vodi mag. Andrej Kosmačin, bo nadzornemu svetu predlagala, naj zadevo sporazumno uredijo. Do seje nadzornikov pa bodo pripravili podrobne izračune, koliko so znašala preplačila za vsako gospodinjstvo, ko so vsa podjetja 1. januarja 2008 do prvih nekaj mesecev v letu 2009 zvišala cene električne energije. Urad za varstvo konkurence je takrat ugotovil, da so pri tem delovali usklajeno, njegove ugotovitve je sredi preteklega leta potrdilo tudi vrhovne sodišče.

Evre za preplačano električno energijo za čas 13 do 15 mesecev, ko so vse distribucijske družbe v začetku leta 2008 usklajeno zvišale cene električne energije za gospodinjstva, bodo vrnili, zneski vračil v glavnem še niso znani

 

V družbi Elektro Maribor, ki je eno od petih podjetij za distribucijo električne energije v državi, bodo do septembra, ko načrtujejo sejo nadzornega sveta družbe, pripravili vse predloge za vrnitev denarja za preplačano električno energijo. Uprava mariborske družbe, ki jo od sredine aprila letos vodi mag. Andrej Kosmačin, bo nadzornemu svetu predlagala, naj zadevo sporazumno uredijo. Do seje nadzornikov pa bodo pripravili podrobne izračune, koliko so znašala preplačila za vsako gospodinjstvo, ko so vsa podjetja 1. januarja 2008 do prvih nekaj mesecev v letu 2009 zvišala cene električne energije. Urad za varstvo konkurence je takrat ugotovil, da so pri tem delovali usklajeno, njegove ugotovitve je sredi preteklega leta potrdilo tudi vrhovne sodišče.

 

Več različic vračila

Člani nadzornega sveta družbe Elektro Maribor – Matjaž Madžarac (predsednik), Roman Ferenčak, Peter Grubelnik, Srečko Kokalj, Miroslav Pečovnik in Silvo Ropoša – ne bodo odločali samo o zneskih, ki naj bi jih vrnili gospodinjskim odjemalcem električne energije, ampak bodo morali spregovoriti tudi o načinu vračanja, ki ga bo predlagala uprava. Za kakšen način vračila se bodo odločili, je za zdaj preuranjeno govoriti, saj najbrž obstaja več različic. Možnosti za vračilo so dobropisi ali pa vrnitev v nekaj mesečnih obrokih, ko bi za določen znesek zniževali mesečne račune za v prihodnje porabljeno električno energijo…..


Celoten članek: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2010072405560958

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI