Najbolj energetsko učinkovito mesto je Velenje

Najbolj energetsko učinkovito mesto je Velenje Krško je med 14 ocenjevanimi energetsko najbolj učinkovita občinaVčeraj se je s celodnevnim izobraževalnim seminarjem v mariborskem hotelu Habakuk zaključil prvi natečaj En.občina 010, s katerim so organizatorji iskali energetsko najbolj učinkovito slovensko občinoKot je povedala organizatorica natečaja Tatjana Šeneker iz Energetike.net, je bil glavni namen natečaja spodbuditi slovenske občine, da bi še bolj aktivno izvajale projekte s področja obnovljivih virov in učinkovite rabe energije. Petčlanska strokovna komisija je ocenjevalne kriterije izdelala na temeljih lokalnega energetskega koncepta (LEK), ki ga morajo do leta 2012 pripraviti vse občine. Sicer komisija zaradi relativno majhnega števila prijav ni imela pretirano velikega dela. Na natečaj se je od skupno 212 slovenskih občin prijavilo 14 občin. Tako smo ocenjevali med šestimi malimi, petimi srednje velikimi občinami in tremi večjimi mesti, je povedal eden od petih članov komisije mag. Jure Leban, ki sicer prihaja iz Službe vlade RS za podnebne spremembe.

Krško je med 14 ocenjevanimi energetsko najbolj učinkovita občina

 

Včeraj se je s celodnevnim izobraževalnim seminarjem v mariborskem hotelu Habakuk zaključil prvi natečaj En.občina 010, s katerim so organizatorji iskali energetsko najbolj učinkovito slovensko občino

 

Kot je povedala organizatorica natečaja Tatjana Šeneker iz Energetike.net, je bil glavni namen natečaja spodbuditi slovenske občine, da bi še bolj aktivno izvajale projekte s področja obnovljivih virov in učinkovite rabe energije. Petčlanska strokovna komisija je ocenjevalne kriterije izdelala na temeljih lokalnega energetskega koncepta (LEK), ki ga morajo do leta 2012 pripraviti vse občine. Sicer komisija zaradi relativno majhnega števila prijav ni imela pretirano velikega dela. “Na natečaj se je od skupno 212 slovenskih občin prijavilo 14 občin. Tako smo ocenjevali med šestimi malimi, petimi srednje velikimi občinami in tremi večjimi mesti,” je povedal eden od petih članov komisije mag. Jure Leban, ki sicer prihaja iz Službe vlade RS za podnebne spremembe.

 

Kot je povedala Šenekerjeva, sta najbolj energetsko učinkoviti občini postali Selnica ob Dravi in Vrhnika, najbolj energetsko učinkovito mesto pa je Velenje. Selnica ob Dravi si je laskavi naziv prislužila zaradi ambicioznih ciljev, ki velevajo, da bodo v občini v nekaj letih prepolovili stroške javne razsvetljave in bistveno zmanjšali porabo energije v javnih stavbah. S korenitim zmanjšanjem porabe energije so se izkazali tudi v občini Vrhnika, kar jim je uspelo predvsem zaradi obnove javnih objektov in z uvajanjem energetskega knjigovodstva….


Celoten članek: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2010091605575618

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI