Lokalno prezračevanje zaščita pred virusi in plesnijo

Oglasno sporočilo

Pred virusi in plesnijo se lahko zaščitimo s prezračevanjem. S stalnim dotokom čistega zraka zmanjšujemo koncentracijo onesnaženega zraka.

V hladnejših mesecih je vzdrževanje ugodne mikroklime notranjih prostorov velik izziv. Učinkovita rešitev je zagotovo prezračevalni sistem, ki z nenehnim dotokom svežega zraka zagotavlja prijetno in zdravju prijazno bivalno okolje brez toplotnih izgub.

 

S prezračevanjem do čistega zraka

Misel na dotok hladnega zraka ob odprtem oknu nas zmrazi, zato na ustrezno mikroklimo ob nizkih zunanjih temperaturah pogosto pozabimo. Slabša kakovost zraka lahko vpliva na naše počutje, zdravje ter nenazadnje tudi produktivnost. Zato je redno prezračevanje hiše zelo pomembno. Ena izmed možnosti je naravno prezračevanje. Zračimo lahko z nagibom oken, kjer temperatura prostora pada počasneje, a ker je pretok zraka majhen potrebujemo dlje časa, da prostor prezračimo. Druga možnost je kratkotrajno in intenzivno zračenje s prepihom. Ko okna in vrata odpremo na stežaj ter ustvarimo prepih, je pretok zraka sicer večji, a hkrati notranja temperatura hitreje pade. Oba načina naravnega zračenja vodita v velike toplotne izgube.

 

prezracevanje virusi plesen

Vsak aktivni stanovalec mora že iz higienskega vidika na uro dobiti vsaj 30 kubičnih metrov svežega zraka.

Učinkovitejša rešitev so prezračevalni sistemi, ki poskrbijo za nenehen dovod svežega in čistega zraka brez toplotnih izgub ter hkratno odvajanje onesnaženega zraka iz prostorov. https://si.orcaenergy.eu/prezracevalni-sistemi/

baner prezracevanje

Rekuperacija omogoča prihranke pri ogrevanju

Ogrevalna sezona je pri nas zelo dolga in ohranitev toplote, ki smo jo pridobili s sistemom za ogrevanje je zelo pomembna. Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo povrne kar 92 % toplote nazaj v prostor. Prezračevalni sistem sicer lahko deluje v reverzibilnem načinu z rekuperacijo energije ali pa samo v načinu prezračevanja brez vračanja energije.

 prezracevanje virusi plesen sistem delovanja

Rekuperacija je proces, ki toploto iz odpadnega zraka vrača nazaj v prostor.


Lokalni prezračevalni sistem je energetsko varčen – poraba električne energije ene naprave znaša manj kot 5 € letno, kar pomeni, da boste celo leto uživali v čistem in svežem zraku za ceno zgolj dveh kavic.


V boj proti virusom

V teh časih, ko se vsakodnevno srečujemo z virusi in mikrobi, je stalen dotok čistega zraka in s tem zmanjševanje koncentracije onesnaženosti v prostoru, ključnega pomena. Sistemi lokalnega prezračevanja imajo po navadi serijsko vgrajene filtre za vstopni in izstopni zrak. Filtri onemogočajo vstop nečistoč v zračni kanal in so prevlečeni z antibakterijsko zaščito.

 

prezracevanje virusi plesen slab zrak

Za alergike je dodatno na voljo filter F8, ki omogoča 99 % uspešno filtracijo delcev PM 2,5 – kar je zahteva za zaščito pred virusi.


Izkoristite številne prednosti prezračevalnega sistema in omogočite svojemu domu, da zadiha!


Odprava prekomerne vlage in preprečevanje nastanka plesni

Pomemben pokazatelj kakovosti zraka je tudi količina vlage v ozračju, ki je med drugim odvisna od načina gradnje objekta ter navad in števila stanovalcev. Optimalna relativna vlažnost notranjih prostorov je 40–60 %. V hladnejšem delu leta vlažnost pogosto preseže kritično mejo. Očiten pokazatelj, da je zrak prekomerno navlažen, je nastanek kondenza ali vodnih kapljic, ki najbolje so vidne na oknih. Le-te se začnejo nabirati, ko vlaga v prostoru preseže 60 %, kar pa lahko dolgoročno vodi v nastanek škodljive plesni.

 

prezracevanje virusi plesen orca Pico 50

Decentralni prezračevalni sistem 


Zakaj je prezračevalni sistem najprimernejša rešitev za ustvarjanje prijetne mikroklime?

  • zagotavlja svežino in čistočo zraka v vseh prostorih doma
  • z odvajanjem odvečne vlage ustvari ugodno in zdravju prijazno bivanjsko okolje
  • preprečuje nastanek plesni
  • zagotavlja zaščito pred virusi in mikrobi
  • zmanjšuje onesnaževalce, med njimi tudi viruse in mikrobe
  • olajša težave alergikov
  • nadomesti prezračevanje z odpiranjem oken in s tem omogoči prihranek energije.

Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI