Sončna elektrarna na domu celjskih poklicnih gasilcev

Sončna elektrarna na domu celjskih poklicnih gasilcev Direktor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je z direktorjem Sol Navitasa Robertom Otorepcem podpisal pogodbo o izgradnji sončne elektrarne na domu Poklicne gasilske enote Celje. To je projekt, ki ima dva pomena. Prvi je ekološki, saj predstavlja izkoriščanje sončne energije in je s tem projekt, ki je prijazen do narave. Drugi pa je ekonomski vidik, saj pomeni dobro naložbo za bodočnost, saj bo enota vsako leto iztržila skoraj dvajset tisoč evrov za prodano elektriko. Sicer pa je naložba vredna dobrih 160 tisoč evrov in jih je enota pokrila iz lastne dejavnosti, tako da ni bremenila proračuna celjske občine, pojasnjuje prvi mož celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik.

Direktor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je z direktorjem Sol Navitasa Robertom Otorepcem podpisal pogodbo o izgradnji sončne elektrarne na domu Poklicne gasilske enote Celje. “To je projekt, ki ima dva pomena. Prvi je ekološki, saj predstavlja izkoriščanje sončne energije in je s tem projekt, ki je prijazen do narave. Drugi pa je ekonomski vidik, saj pomeni dobro naložbo za bodočnost, saj bo enota vsako leto iztržila skoraj dvajset tisoč evrov za prodano elektriko. Sicer pa je naložba vredna dobrih 160 tisoč evrov in jih je enota pokrila iz lastne dejavnosti, tako da ni bremenila proračuna celjske občine,” pojasnjuje prvi mož celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik.

 

Pri javnem razpisu je sodelovala tudi služba Vlade RS za podnebne spremembe, zato sta podpisu prisostvovala tudi direktor službe Jernej Stritih in strokovni sodelavec službe mag. Jure Leben. Jernej Stritih je poudaril, da je celjska poklicna gasilska enota pokazala pot, kako je treba delovati proti podnebnim spremembam. Napovedal pa je tudi, da pričakuje ureditev stanja glede potrebnih gradbenih dovoljenj, ki jih zahteva ministrstvo za okolje in prostor, ki je s to nerazumno potezo vneslo zmedo med imetnike in graditelje sončnih elektrarn.


Vir: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2010090305572059

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI