V lovu za soncem po Sloveniji

V lovu za soncem po Sloveniji Družba Bisol iz Latkove vasi pri Preboldu ni znana le kot izdelovalec fotonapetostnih modulov za sončne elektrarne, sončne elektrarne tudi postavlja. In to predvsem na občinska poslopja, v glavnem na strehe šol. Tako ima zdaj svoje naložbe že v vsaki deveti slovenski občini. Po raznih krajih Slovenije stojijo tudi sončne elektrarne, ki jih je postavila celjska družba Sol navitas. Zaradi nižje zagotovljene odkupne cene električne energije, ki bo začela veljati prihodnje leto, so se predvsem v letošnjem drugem polletju naložbe močno povečale. Sol navitas bo imel do konca leta za več kot štiri megavate postavljenih sončnih elektrarn, Bisol za enako količino lastnih investicij v sončne elektrarne na občinskih objektih.

Tako celjski Sol navitas kot preboldski Bisol bosta do konca leta presegla štiri megavate inštalirane moči sončnih elektrarn.

 

Družba Bisol iz Latkove vasi pri Preboldu ni znana le kot izdelovalec fotonapetostnih modulov za sončne elektrarne, sončne elektrarne tudi postavlja. In to predvsem na občinska poslopja, v glavnem na strehe šol. Tako ima zdaj svoje naložbe že v vsaki deveti slovenski občini. Po raznih krajih Slovenije stojijo tudi sončne elektrarne, ki jih je postavila celjska družba Sol navitas. Zaradi nižje zagotovljene odkupne cene električne energije, ki bo začela veljati prihodnje leto, so se predvsem v letošnjem drugem polletju naložbe močno povečale. Sol navitas bo imel do konca leta za več kot štiri megavate postavljenih sončnih elektrarn, Bisol za enako količino lastnih investicij v sončne elektrarne na občinskih objektih.

 

Elektrarne na strehah šol

Bisol ima največ sončnih elektrarn na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju. V zadnjih dveh letih je sodeloval z že 24 občinami in v obliki javno-zasebnega partnerstva omogočal izvedbo projektov na osnovnih šolah, športnih dvoranah ter nekaterih drugih občinskih objektih. Največ sončnih elektrarn so postavili na strehah osnovnih šol, saj imajo te v večini primerne strešne površine za take naprave…

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE