Hidria bo soupravljala novo Audijevo limuzino A6

Nemški proizvajalec avtomobilov Audi je včeraj premierno predstavil že dlje časa težko pričakovano novo različico limuzine višjega razreda, novi Audi A6. Dogodek je izjemnega pomena tudi za Hidrio, ki je v vozilu prisotna s ključnim delom volanskega sistema, ki bistveno prispeva k izjemnim voznim lastnostim nove limuzine ter k bistveno zmanjšani porabi goriva.


audiNemški proizvajalec avtomobilov Audi je včeraj premierno predstavil že dlje časa težko pričakovano novo različico limuzine višjega razreda, novi Audi A6. Dogodek je izjemnega pomena tudi za Hidrio, ki je v vozilu prisotna s ključnim delom volanskega sistema, ki bistveno prispeva k izjemnim voznim lastnostim nove limuzine ter k bistveno zmanjšani porabi goriva.

Gre za doslej enega največjih Hidriinih uspehov v premijskem razredu avtomobilov. Hidria  je  v projektu v tesnem sodelovanju s Volkswagnom in  Audijem (kot hčerinsko družbo VW) že od leta 2007 nastopala kot razvojni dobavitelj precizno obdelanega celotnega glavnega aluminijastega ohišja volanskega sistema. Prav ta rešitev bistveno prispeva k izjemnim voznim lastnostim avtomobila in manjši porabi goriva, s tem pa tudi k izboljšani varnosti novega člana Audijeve družine. Hidria bo aluminijasto ohišje volanskega sistema proizvajala z najnovejšimi tehnologijami za visokotlačno litje in za visoko precizne obdelave, kjer je s svojimi razvojnimi strokovnjaki že doslej razvila zahtevne tehnološke procese.

Visoke zahteve glede kakovosti izdelka Hidria izpolnjuje z namensko opremo, pri čemer preverja številne kompleksne karakteristike, zahtevane za varnostne dele v avtomobilski industriji. Hidria s proizvodnjo tega sistema na lokaciji v Kopru tudi potrjuje svoj uspešen razvoj in  perspektivo. V osnovi gre za dogovor med Hidrio in Audijem, vreden preko 40 milijonov evrov, s katerim Hidria krepi že doslej izjemno uspešno sodelovanje z Audijem in s tem s koncernom Volkswagen.   Dogovor prav tako pomeni krono dosedanjega vstopanja Hidrie v segment volanskih sistemov in potrditev Hidriinih sposobnosti za prevzem vodilne vloge v Evropi v tem segmentu. Hidria s svojimi rešitvami trenutno soupravlja najmanj vsako deseto novo proizvedeno vozilo v Evropi.

Tokratni dosežek obenem tudi potrjuje pomemben domet nedavno oblikovanega partnerstva ključnih slovenskih dobaviteljev avtomobilskih delov in sistemov SiEVA, katerega del bo tudi nadaljnji razvoj visokotehnoloških rešitev.

hidria audi erevija varčujem z energijo vožnja prevoz

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI