Dodatna hrana za čistilne bakterije

Oglasno sporočilo

Biološka čistilna naprava. Male komunalne čistilne naprave in greznice.

Biološka čistilna naprava deluje enako kot naravno samočiščenje vodotokov, pri čemer vse poteka veliko hitreje. Delovanje pospešimo z dodajanjem mehurčkov zraka, ki delujejo na dva načina, pospešujejo oksidacijo anorganskih delcev, bakterijam pa omogočajo, da razgradijo organske delce.

V takem okolju polnem hranil in zraka se bakterije odlično počutijo, rastejo, se prehranjujejo in odmirajo. Sistem pa bo zanesljivo deloval samo tako dolgo, dokler bakterijam ne zmanjka hrane.

 

Čistilna naprava

Karbonator prečrpava hranila za bakterije iz rezervoarja v čistilno napravo One2Clean

 

 

Neenakomeren dotok škodi

Biološko ravnotežje v čistilni napravi omogoča visoko čistilno sposobnost ter delovanje skoraj brez vonjev, očiščene odplake pa lahko izpustimo v okolje. Če dotok odplak prekinemo, bodo bakterije zdržale še 2 do 3 mesece, nato pa bodo odmrle, kar pomeni, da naprava ni več funkcionalna.

Takšnih sistemov, ki delujejo z daljšimi prekinitvami, je več kot izgleda na prvi pogled. Mednje spadajo počitniške hišice, avtokampi ali manjši hoteli, ki delujejo samo v poletni sezoni, kulturne dvorane ali mrliške vežice.  Nekaj podobnega se lahko zgodi kadar so čistilne naprave predimenzionirane, ali pa v javnih ter šolskih stavbah, ki imajo v odplakah velik priliv »rumene vode«, kar je oznaka za odplake z veliko urina in vode za izpiranje. V take sisteme je potrebno vgraditi avtomatizirano dohranjevanje s katerim omogočimo koristnim bakterijam ugodne pogoje za preživetje med prekinitvami. 

 

 

Potrebujemo karbonator

Karbonator je krajša oznaka za avtomatski dozator, ki v čistilno napravo dvakrat dnevno doda okrog 0,5 decilitra tekočega hranila. Slednje obdrži bakterije v dobri kondiciji, naprava pa s tem svojo čistilno sposobnost ohrani na najvišji ravni. Karbonator je opremljen s časovnim krmiljem, merilcem količine vtekajočih odplak in črpalko, ki hranilo po cevki odvzema iz plastične posode ter ga dodaja v prekat čistilne naprave. Kadar so v napravi odmrle vse bakterije pa samo dodajanje hranil ne pomaga. Zato ponoven zagon izvedemo najprej s prenosom mikroorganizmov iz delujoče čistilne naprave, nato pa s karbonatorjem vzdržujemo stanje pripravljenosti, dokler količina odplak ni dovolj velika, za samodejno delovanje čistilne naprave.

 

armex cistilne naprave precrpalni jasek dezevnica

 

Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?

Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili na vprašanja.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI