Ob izbiri biološke čistilne naprave bodite pozorni na njeno kvaliteto

Pomembno je izbrati ustrezno velikost čistilne naprave. Prevelika ali premajhna ne bo delovala v optimalnem načinu, zato lahko pričakujemo težave.

 Čistilno napravo naj bi kupili le enkrat v življenju. Žal obstaja tudi veliko Slovencev, ki jo kupijo dvakrat. 

 

Armex cistilna naprava

 

O čistilnih napravah

Pomembno je izbrati ustrezno velikost čistilne naprave. Prevelika ali premajhna ne bo delovala v optimalnem načinu, zato lahko pričakujemo stalne in ponavljajoče se težave.

Veliko nam pove tudi garancijska doba za rezervoar in električne dele. Življenjska doba rezervoarja je najmanj dvakratnik garancijske. Vsak zna izračunati, kaj to pomeni za rezervoar s 25-letno garancijo. Obstajajo ponudniki, ki tako dolgo garancijo ponujajo brez doplačila. 

Ko smo že pri ponudnikih – priporočamo nakup pri specializiranih ponudnikih, kot je podjetje Armex iz Ivančne Gorice, saj imajo več kot 30-letne izkušnje in znajo svetovati tudi v primeru najbolj kompleksnih situacij na terenu.

In imajo svojo servisno službo. Predvsem zato, da ob morebitnih težavah s čistilno napravo zaradi lastnih ali zunanjih vzrokov ne ostanete sami. Včasih že en sam telefonski klic do prave osebe reši vse.

baner zbiralniki dezevnice

Na kaj je potrebno biti pozoren ob nakupu čistilne naprave?

Sodobne čistilne naprave so krmiljene z naprednim nadzornim sistemom, ki upravlja različne režime obratovanja za najboljše rezultate, javlja alarme ob morebitnih težavah in omogoča posebne nastavitve, kot je program delovanja za obdobje, ko ste na dopustu. Vse faze delovanja so optimizirane za najboljše rezultate čiščenja, računalniki pa omogočajo tudi ročno nastavljive režime delovanja v primeru večjih ali manjših obremenitev.

Prav tako so sodobni krmilni sistemi pripravljeni na prihodnost in pričakovane zakonske zahteve, kot so dodatne faze čiščenja denitrifikacija, defosfatizacija in higienizacija. Te zahteve bodo povzročile drage nadgradnje obstoječih čistilnih naprav in zamenjavo obstoječih starejšega datuma, ki jih ne bo mogoče nadgraditi.

Omenjeno podjetje Armex iz Ivančne Gorice ima v svojem prodajnem programu med drugim nemške čistilne naprave Graf one2clean. Z inovativno zasnovo so izredno učinkovite pri čiščenju in zelo zanesljive zaradi odsotnosti gibljivih in električnih delov v rezervoarju. Opremljene pa so z napredno krmilno tehniko, ki je že pripravljena na zahtevnejše programe obdelave odpadne vode (denitrifikacija ….), ki jih lahko skoraj zagotovo pričakujemo v prihodnosti kot obvezno fazo obdelave s strani EU in naše države. Garancija na rezervoarje je 25 let, na električne komponente 3 leta, pričakovana življenjska doba pa je več kot 50 let. Trenutno se jih dobi v akciji Armex z vsaj 1000 EUR prihranka.  


Če vas zanima cena in izvedba, izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI