Enostavno in stroškovno efektivno – čistilna naprava Picobell

Oglasno sporočilo

Z razvojem sistema Picobell (tehnologija Wirbel ali MBS z vrtinčastimi samočistilnimi nosilci bio-filma) smo dobili sistem čistilne naprave, ki ima preprosto tehnologijo in istočasno omogoča visoko zmogljivost čiščenja odpadnih voda iz gospodinjstva.

Tehnologija sistema je sestavljena iz tihega, varčnega ter zmogljivega zračnega kompresorja, cevne zračne črpalke, ki skrbi za prečrpavanje morebitnih usedlin iz 3. prekata nazaj v 1. zbiralni prekat in nosilcev mikroorganizmov Picobell. Delovanje sistema vodi enostavna kontrolna enota, ki je skupaj s kompresorjem vgrajena v robustni nadzorni omarici. Za enakomerno distribucijo zraka pa skrbi na dno reaktorja (2. prekat) vgrajen cevasti prezračevalnik.

Prednost čistilne naprave Picobell je, ker deluje praktično brez pokvarljivih delov (brez električnih črpalk, brez elktromagnetnih ventilov ter dragih nadzornih enot). Visoka zmogljivost čiščenja se ohranja, tudi ob neenakomernih dotokih v sistem.

 

cistilna_naprava_armex
Čistilna naprava

 

Vzdrževanje čistilne naprave

Sistem potrebuje izredno malo vzdrževanja, kar je izredno pomembno pri dolgotrajni uporabi. Predvsem zaradi trajnih samočistilnih nosilcev Picobell in enostavne nadzorne tehnologije. Zato vzdrževanje zajema le reden preizkus funkcij delovanja kompresorja in odstranjevanje mehanskih usedlin iz prve komore.

 

Samočistilni nosilci mikroorganizmov (bio-mase) Picobells

Samočistilni nosilci se nenehno mešajo v reaktorju kamor prihaja odpadna voda. Mešanje in vrtinčenje se doseže s pomočjo vpihovanja zraka preko vgrajenega prezračevalnika na dnu komore. Med mešanjem in vrtinčenjem se le ti samodejno čistijo. Morebitna zmanjšanja zmogljivosti čiščenja niso več mogoča. Biofilm, ki čisti odpadno vodo, se oprime na približno 3 cm široke Picobelle. Unikatna lamelna oblika nosilca daje mikroorganizmim (bio-filmu) maksimalno površino za oprijem in to je ključ za visoko moč čiščenja.

Armex armature d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI