Čistilna naprava – nova one2clean plus

Oglasno sporočilo

Čistilna naprava one2clean plus očisti odpadno vodo tako dobro, da je ta nato uporabna za polnjenje bazena, pralni stroj ali za zalivanje.

Popolno biološko čiščenje odplak je danes pri nas postalo nujno, saj je skoraj 3/4 površine Slovenije označeno kot vodovarstveno. To je posledica desetletij nespametnega ravnanja in odvajanja onesnaženih vod tja, kamor so pač odtekle. Samo čistilna sposobnost zemlje ima svoje meje, zato je potrebno odplake čim bolj očistiti, da se nebi znašle v naših kozarcih. Dolgoletne izkušnje in merjenje učinkovitosti različnih bioloških čistilnih naprav za odpadne vode, so bile osnova za ta izdelek. Nova čistilna naprava one2clean plus je zanesljiva, enostavna za uporabnika, porabi malo energije, ob pravilni uporabi pa se ne zazna nobenega smradu iz čistilne naprave.

cistilna naprava

Biološka čistilna naprava One2Clean plus nima v potopljenem delu nobenih pokvarljivih delov

Ena, dve, tri, očiščeno

Nova čistilna naprava biološko očisti odpadno vodo v treh korakih, tako kot do sedaj. Postopek je znan. Najprej odplake pritečejo v čistilno napravo, nato se vključi kompresor, z mehurčki zraka prezrači vsebino in povzroči takojšnje aktiviranje mikroorganizmov ter biološko čiščenje. Nato se prezračevanje izključi, vsebina umiri, aktivno blato pa počasi potone na dno. Na gladini ostane očiščena voda, ki jo avtomatika v tretjem koraku izčrpa. Novi krog čiščenja se spet začne po enakem vrstnem redu in odpadno vodo očisti do 99%, zato daleč presega današnje zahteve. 

cistilna naprava One2Clean plus


baner zbiralniki dezevnice


Čistilna naprava one2clean plus in kaj pomeni “plus” ?

Tisti “plus” pomeni, da je krmilni računalnik večji in sposoben opraviti dodatne naloge. Še najbolj enostavna je upravljanje na daljavo, ki omogoča tudi oddaljeni nadzor delovanja.

Ker je okolje preobremenjeno z odplakami, bodo tudi zahteve v zvezi s čistostjo odtoka vedno višje. Nemci že pripravljajo dodatne zahteve, čez čas pa se kaj takega lahko pojavi tudi pri nas. Novi računalnik bo sposoben voditi še tri dodatne čistilne postopke. Prvi je denitrifikacija, zato odtok ne bo obremenjen z nitrati, ki so danes največja nevarnost odpadnih vod. Drugi je defosfatizacija, torej odstranitev fosfatov. Tretja dodatna stopnja bo higienizacija, ki zajema ali klorne šoke ali UV obsevanje. Voda, ki bo nato pritekla iz biološke čistilne naprave bo tako čista, da bo dobra za polnjenje bazena, splakovanje stranišč, pralni stroj ali zalivanje. Plus torej pomeni, da je čistilna naprava pripravljena za nadgradnjo, pri čemer je modul za odpravljanje nitratov že nameščen, in to brezplačno.

 

cistilna naprava One2Clean plus vkopana

Čistilna naprava s priključki med vkopavanjem rezervoarja v zemljo

cistilna naprava One2Clean plus crpanje vode

Očiščena voda iz biološke čistilne naprave je tako čista, da jo lahko uporabimo za zalivanje, splakovanje stranišč, pralni stroj, pranje avta ali polnjenje bazena

 


Tehnične prednosti čistilne naprave one2clean +

Procesor nadzira prezračevanje ki ga izvaja zelo tih membranski kompresor vrhunskega proizvajalca. Ta deluje brez vzdrževanja in ima visoko življenjsko dobo. Čistilna naprava nima nobenih gibljivih delov, črpalk ali ventilov, saj vse opravijo zračni mehurčki, tudi izčrpavanje očiščene vode. Vsi deli v stiku z odplakami so iz plastike ali nerjavne pločevine, med delovanjem pa delujejo samočistilno. Tudi ostanek blatnih usedlin je zelo majhen, izčrpavanje in odvoz bosta potrebna zelo redko, stroški delovanja so zato zelo nizki.

Naprava ima triletno tehnološko garancijo in 25 letno garancijo za rezervoar. 

One2clean izdelujejo v velikostih za uporabo do 18 oseb, več enot pa lahko obdela odplake še večjega števila ljudi.


Vas zanima cena čistilne naprave, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI