Bolj ekonomična in učinkovita goriva

Družba Petrol bo s 1. septembrom na svojih bencinskih servisih začela s ponudbo nove generacije pogonskih goriv Ultimax, ki naj bi bila bolj ekonomična in učinkovita.foto: Ljubo Vukelič/DeloLjubljana – Družba Petrol bo s 1. septembrom na svojih bencinskih servisih začela s ponudbo nove generacije pogonskih goriv Ultimax. Kot so predstavniki Petrola poudarili na današnji novinarski konferenci, naj bi bila nova goriva bolj ekonomična, učinkovitejša, poleg tega pa naj bi zmanjševala tudi emisije škodljivih spojin v okolje.Petrol bo s septembrom potrošnikom ponudil novi gorivi – Petr …

Družba Petrol bo s 1. septembrom na svojih bencinskih servisih začela s ponudbo nove generacije pogonskih goriv Ultimax, ki naj bi bila bolj ekonomična in učinkovita.

foto: Ljubo Vukelič/Delo

Ljubljana – Družba Petrol bo s 1. septembrom na svojih bencinskih servisih začela s ponudbo nove generacije pogonskih goriv Ultimax. Kot so predstavniki Petrola poudarili na današnji novinarski konferenci, naj bi bila nova goriva bolj ekonomična, učinkovitejša, poleg tega pa naj bi zmanjševala tudi emisije škodljivih spojin v okolje.

Petrol bo s septembrom potrošnikom ponudil novi gorivi – Petrol Ultimax 95 in Petrol Ultimax Diesel, ki bosta v celoti zamenjali sedanja Eurosuper 95 in Primadiesel. Cena goriv bo ostala nespremenjena, prav tako pa bosta kompatibilni z gorivi vseh ostalih ponudnikov na trgu.

Pri Ulitamx gorivih gre predvsem za uporabo nove generacije sodobnih večnamenskih aditivov, razvitih v sodelovanju z britansko korporacijo Afton Chemical. Nova goriva naj bi tako zagotavljala večji izkoristek in boljšo zaščito motorja, bistveno pa naj bi tudi znižala emisije škodljivih spojin v okolje.

Predsednica uprave Petrola Alenka Vrhovnik Težak je ob tem poudarila, da nova generacija goriv v celoti izpolnjuje vse najnovejše zahteve proizvajalcev motorjev in aktualne zakonodaje EU, poleg tega pa presega zahteve obstoječih standardov. Po besedah člana Petrolove uprave Boštjana Napasta gre pri Ultimax gorivih predvsem za kakovostni preskok, saj "gorivi uporabnikom ponujata več kot običajna standardna goriva".


Vir: http://delo.si/clanek/86963

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI