Doslej zbrali že 13.000 pooblastil

Doslej zbrali že 13.000 pooblastil Povračilo preplačane električne energije Akciji Društva za povračilo preplačane električne energije se je pridružila tudi sindikalna centrala Pergam. Predsednik Pergama Dušan Rebolj pričakuje, da bo v akciji končno zmagala pravna država in da bodo slovenski elektrodistributerji, ki so 1. januarja 2008 usklajeno podražili elektriko, za to tudi odgovarjali.

Povračilo preplačane električne energije

Ljubljana – Kot je pojasnil Dušan Rebolj, se v sindikatu zavzemajo, da bi porabniki dobili povrnjene stroške preplačane elektrike, ker to pomeni, da se niso odrekli pravni državi in zakonitemu ravnanju. »Pri tem je tudi pomembno, da to ni osamljen primer, da je takih primerov več,« je opozoril Rebolj. Po njegovih besedah ta akcija za Pergam pomeni tudi nadaljevanje boja proti slamnatim podjetjem, »kjer se postavlja malega človeka v nemogoč, brezpraven položaj«. Pergam je v okviru akcije svojim članom zato poslal poziv, naj se do tega vprašanja opredelijo in izpolnijo pooblastila.

Predsednik Društva za povračilo preplačane električne energije Rado Pezdir je povedal, da dobiva akcija v boju proti kartelom novo razsežnost – sindikat Pergam bo pomagal pri zbiranju pooblastil, hkrati pa akcija s tem dobiva širšo moralno podporo. Društvo je do torka zbralo že 13.000 pooblastil, brez tistih, ki jih posebej zbirata enoti sindikata Neodvisnost na Štajerskem in Gorenjskem. V petek bo društvo na podlagi zbranih pooblastil elektrodistributerjem poslalo prve zahtevke za vračilo stroškov preplačane elektrike, podjetja pa bodo imela osem dni časa za vračilo. Če zahtevkom ne bodo ugodili, bo društvo akcijo nadaljevalo. Pezdir pričakuje, da bodo do začetka prihodnjega tedna zbrali že 20.000 pooblastil. »To bo več kot referendumska podpora za pravno državo.«….


Celoten članek: http://www.delo.si/clanek/114397

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI