Lani zmanjšali energetsko odvisnost

Lani zmanjšali energetsko odvisnost Bila je najmanjša v zadnjih desetih letih – Zmanjšanje se lahko pripiše predvsem manjši porabi elektrike v predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu – Povečanje proizvodnje elektrike iz bioplina in fotovoltaike Ljubljana – Septembra je bila poraba električne energije šest odstotkov večja kot septembra lani. Lani je Slovenija energetsko odvisnost zmanjšala na 49 odstotkov, kar je najmanj v zadnjih desetih letih. Zmanjšanje se lahko pripiše predvsem manjši porabi električne energije v predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu.

Bila je najmanjša v zadnjih desetih letih – Zmanjšanje se lahko pripiše predvsem manjši porabi elektrike v predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu – Povečanje proizvodnje elektrike iz bioplina in fotovoltaike

Ljubljana – Septembra je bila poraba električne energije šest odstotkov večja kot septembra lani. Lani je Slovenija energetsko odvisnost zmanjšala na 49 odstotkov, kar je najmanj v zadnjih desetih letih. Zmanjšanje se lahko pripiše predvsem manjši porabi električne energije v predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu.

Iz Statističnega urada RS so včeraj sporočili, da se je poraba električne energije letos v primerjavi z lani povečala za šest odstotkov. Povečala se je tudi skupna proizvodnja električne energije septembra v primerjavi z avgustom, in sicer za osem odstotkov, septembrska poraba elektrike pa je bila štiri odstotke večja. Povečala se je tudi proizvodnja elektrike – v hidroelektrarnah za 26 odstotkov, v termoelektrarnah pa za 12 odstotkov. Večji proizvodnji električne energije pa je sledila tudi večja poraba goriv v termoelektrarnah, tako da je bila skupna poraba goriv septembra 13 odstotkov večja. Septembra je Jedrska elektrarna Krško proizvedla šest odstotkov manj električne energije. V jedrski elektrarni so v začetku oktobra začeli redni remont, ki naj bi bil dokončan do konca tega meseca….


Celoten članek: http://delo.si/

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE