Sejmarji zadovoljni, čeprav kriza še grize

Celje – Med torkom in petkom, ko so jih zaprli, si je v štirih dneh strokovne sejme Energetika, Terotech – Vzdrževanje, Varjenje in rezanje ter Eko na celjskem sejmišču ogledalo 21.000 obiskovalcev. Obisk je bil kljub zaostrenim gospodarskim razmeram celo nekoliko večji kot leta 2008, ko so bili sejmi nazadnje organizirani in ko vsaj v Sloveniji recesija še ni tako močno kazala zob.V raziskavi, ki jo družba Celjski sejem izvaja med vsakim sejmom v Celju, so ugotovili, da je bilo med obiskovalci polovica takšnih, ki so sejme obiskali poslovno, več kot 92 odstotkov razstavljavcev pa svojo udeležbo ocenjuje kot uspešno. Če na podlagi tega že ne bi mogli govoriti o izboljševanju gospodarskih razmer, pa je gotovo, da je domače gospodarstvo močno zainteresirano za sejemsko dogajanje. Zlasti aktualne razprave v času sejmov so pritegnile veliko zanimanja. To velja tudi za okroglo mizo z gospodarskim ministrom Matejem Lahovnikom, ki je ob objavi predloga Nacionalnega energetskega programa (NEP) dejal, da se s tem v Sloveniji odpira tudi razprava o obnovljivih virih energije. Vlada bo jeseni po napovedi ministra sprejela NEP, ki bo osnova za preoblikovanje slovenskega gospodarstva v smeri nizkoogljične družbe.

Na štirih »tehničnih« sejmih je bilo največ zanimanja za alternativne vire Kljub krizi je bilo obiskovalcev več, razstavljavci zadovoljni – Največ zanimanja za aktualne razprave

 

Celje – Med torkom in petkom, ko so jih zaprli, si je v štirih dneh strokovne sejme Energetika, Terotech – Vzdrževanje, Varjenje in rezanje ter Eko na celjskem sejmišču ogledalo 21.000 obiskovalcev. Obisk je bil kljub zaostrenim gospodarskim razmeram celo nekoliko večji kot leta 2008, ko so bili sejmi nazadnje organizirani in ko vsaj v Sloveniji recesija še ni tako močno kazala zob.

 

V raziskavi, ki jo družba Celjski sejem izvaja med vsakim sejmom v Celju, so ugotovili, da je bilo med obiskovalci polovica takšnih, ki so sejme obiskali poslovno, več kot 92 odstotkov razstavljavcev pa svojo udeležbo ocenjuje kot uspešno. Če na podlagi tega že ne bi mogli govoriti o izboljševanju gospodarskih razmer, pa je gotovo, da je domače gospodarstvo močno zainteresirano za sejemsko dogajanje. Zlasti aktualne razprave v času sejmov so pritegnile veliko zanimanja. To velja tudi za okroglo mizo z gospodarskim ministrom Matejem Lahovnikom, ki je ob objavi predloga Nacionalnega energetskega programa (NEP) dejal, da se s tem v Sloveniji odpira tudi razprava o obnovljivih virih energije. Vlada bo jeseni po napovedi ministra sprejela NEP, ki bo osnova za preoblikovanje slovenskega gospodarstva v smeri nizkoogljične družbe….


Celoten članek: www.delo.si

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI