Elektrotrgovci napovedujejo podražitve za podjetja

Elektrotrgovci napovedujejo podražitve za podjetja Elektriko za gospodinjstva draži še Elektro Celje, GEN-I pa jeseni za male poslovne odjemalce

Elektriko za gospodinjstva draži še Elektro Celje, GEN-I pa jeseni za male poslovne odjemalce

Elektrika se bo po podražitvah pri nekaterih državnih elektrodistributerjih z nekajmesečnim zamikom verjetno podražila tudi pri drugih ponudnikih. Denimo pri GEN-I . Pri trgovcih z elektriko, ki podražitev do zdaj še niso javno napovedali, smo preverili, kdaj in komu nameravajo zvišati cene.


Globlje v žep ne boste segli le gospodinjski odjemalci. Prihodnje leto lahko nove cenike in podražitve pričakujete mali poslovni odjemalci. Kako bo z večjimi, ki zakupujejo elektriko najmanj za leto dni, si trgovci ne upajo natančno napovedati. Najverjetneje pa elektrika tudi zanje ne bo cenejša.


Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, naj gospodinjski odjemalci ob podražitvah zamenjajo dobavitelja. Priporočajo GEN-I in Petrol [PETG 216,50 -0,69%]. Omenjeni družbi obljubljata, da do sredine prihodnjega leta gospodinjstvom cen elektrike ne bosta dvignili. Na Elektru Gorenjska zatrjujejo, da cen za gospodinjstva ne bodo spreminjali vsaj do konca leta.

So pa na GEN-I potrdili, da bodo elektriko že to jesen najverjetneje podražili malim poslovnim odjemalcem. Ali bodo cene za mala podjetja rasle tudi prihodnje leto, še ne vedo. Na Petrolu pravijo, da tudi malim poslovnim odjemalcem cen ne bodo dvignili.


V GEN-I imajo 20 tisoč gospodinjskih in 1.900 manjših poslovnih odjemalcev, v Petrolu pa okoli pet tisoč gospodinjskih odjemalcev. Največ gospodinjstev ima sicer v svojem “portfelju” Elektro Ljubljana , in sicer 264 tisoč…

 


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE