Pohitite, vendar premišljeno z izbiro izvajalca vaše sončne elektrarne, da ne ostanete praznih rok

Oglasno sporočilo

V drugi polovici leta so predvideni povečani pritiski na izvajalce sončnih elektrarn. Pohitite z izbiro, saj bodo zmogljivosti omejene.

V drugi polovici leta so predvideni povečani pritiski na izvajalce sončnih elektrarn, zato ne odlašajte z izbiro. Morda bodo pri mnogih takrat zmogljivosti povsem zasedene.

 

Plaz prošenj in zastoji pri obravnavi

Ko se je z iztekom preteklega leta zaključevalo obdobje neto merjenja, se je sprožila prava poplava prošenj za soglasja pri elektrodistribucijskih podjetjih tistih, ki so želeli še ujeti ta vlak. Zaključek tega obdobja in zavedanje, da shema neto merjenja odhaja, je povzročilo pričakovan naval na elektrodistribucijska podjetja, ki so se znašla pod pritiskom velikega števila vlog za pridobitev soglasja.

To je privedlo do opozoril nekaterih elektrodistribucijskih podjetij, da obdelava vseh prispelih prošenj pred junijem ne bo mogoča zaradi pomanjkanja zmogljivosti za hitrejšo obdelavo teh vlog. Takšna zamuda ima neposredne posledice za investitorje, ki se sedaj soočajo z omejenim časom za razmislek in ukrepanje. Zavedajo se, da morajo, če še želijo izkoristiti shemo neto merjenja, čim prej najti izvajalca za izgradnjo sončne elektrarne in zagotoviti njeno delovanje do konca leta, sicer bodo to priložnost izgubili.Pritiski na izvajalce v drugi polovici leta

Zamude pri pridobivanju potrebnih soglasij za priključitev na elektrodistribucijsko omrežje pomenijo, da se bodo izvajalci sončnih elektrarn v drugi polovici leta soočali z obsežnim prilivom strank, ki si želijo postaviti lastno sončno elektrarno. Ta trend predstavlja dodatne izzive tako za ponudnike storitev kot za njihove stranke. V luči teh okoliščin je izjemno pomembno, da se potencialni investitorji čim prej odločijo za začetek postopkov, da bi izkoristili prednosti sistema neto merjenja in se izognili tveganju, da bi ostali brez te možnosti.

S pravočasnim ukrepanjem in proaktivnim pristopom lahko stranke skrajšajo čas čakanja in pospešijo postopek priključitve na omrežje, kar jim omogoča, da prej začnejo z učinkovito rabo in proizvodnjo sončne energije. Ta dinamika poziva k boljšemu načrtovanju in koordinaciji med vsemi vpletenimi stranmi, da se zagotovi čim bolj tekoč in učinkovit prehod na obnovljive vire energije.

 

Izbira pravega partnerja je ključna

V obdobju oddajanja velikega števila vlog za priključitev na elektrodistribucijska omrežja smo priča povečanemu številu zavrnitev in omejitev izdaje soglasij. Glavni vzrok za to je vse večje obremenjevanje omrežja. V takem okolju postaja izbira zanesljivega izvajalca za postavitev sončne elektrarne v Sloveniji še toliko bolj pomembna.

V tem kontekstu se Enertec Moja elektrarna s svojim svetovalno-projektnim birojem in izvedbeno ekipo uveljavlja kot eden od vodilnih akterjev na trgu. Prav tako jim konkurenčno prednost daje inovativno digitalno orodje, ki ga uporabljajo, imenovano Simulator hibridnih rešitev.

Orodje, razvito v njihovem razvojnem oddelku, nudi investitorjem prilagojene rešitve, ki temeljijo na temeljiti analizi posameznikovih potreb in zmožnosti. S takim pristopom Enertec zagotavlja optimalne rešitve, ki niso samo tehnično dovršene, temveč tudi ekonomsko učinkovite, kar je ključnega pomena za investicije, ki so namenjene dolgoročnemu trajanju, v obsegu več kot treh desetletij.

 

Ne odlašajte s svojo odločitvijo, da vas ne bo prehitel čas

Obdobje netmeteringa se je morda končalo, vendar je priložnost za optimizacijo vaše energetske samooskrbe še vedno prisotna. Izberite partnerja, ki vam lahko ponudi celovito podporo in rešitve, prilagojene vašim potrebam.

Ne dovolite, da bi zamuda pri obravnavi vlog in iskanju izvajalcev ogrozila vaš projekt. Zdaj je čas, da sprejmete odločitve, ki bodo zagotovile vašo energetsko prihodnost. Pri izbiri izvajalca je ključna pravočasnost, zato je pomembno, da ne odlašate.

 

Enertec d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI