V Škofji Loki bo zelena energija oskrbovala 230 gospodinjstev

V minulih dneh sta družbi Knauf Insulation, d.o.o., Škofja Loka in BISOL Group, d.o.o, iz Prebolda podpisali pogodbo o postavitvi 843-kilovatne sončne elektrarne. BISOL, vodilni slovenski ponudnik sončnih elektrarn na ključ, jo namerava postaviti na preko 10.000 m2 strešnih površin tovarniških obratov vodilnega slovenskega proizvajalca izolacijskih materialov podjetja Knauf Insulation iz Škofje Loke, ki je del mednarodne korporacije Knauf Insulation. Predvidena letna proizvodnja 919 megavatnih ur električne energije bo zadostila letnim potrebam 230-ih okoliških gospodinjstev. 3439 monokristalnih fotonapetostnih modulov znamke BISOL pa bo vsako leto s svojim delovanjem prihranilo več kot 550 ton izpustov ogljikovega dioksida. Elektrarna bo priključena na distribucijsko omrežje še pred koncem letošnjega leta.


V minulih dneh sta družbi Knauf Insulation, d.o.o., Škofja Loka in BISOL Group, d.o.o, iz Prebolda podpisali pogodbo o postavitvi 843-kilovatne sončne elektrarne. BISOL, vodilni slovenski ponudnik sončnih elektrarn na ključ, jo namerava postaviti na preko 10.000 m2 strešnih površin tovarniških obratov vodilnega slovenskega proizvajalca izolacijskih materialov podjetja Knauf Insulation iz Škofje Loke, ki je del mednarodne korporacije Knauf Insulation. Predvidena letna proizvodnja 919 megavatnih ur električne energije bo zadostila letnim potrebam 230-ih okoliških gospodinjstev. 3439 monokristalnih fotonapetostnih modulov znamke BISOL pa bo vsako leto s svojim delovanjem prihranilo več kot 550 ton izpustov ogljikovega dioksida. Elektrarna bo priključena na distribucijsko omrežje še pred koncem  letošnjega leta.

 

fotovoltaika_knauf_insulation_bisol


V podjetju Knauf Insulation dajejo poseben poudarek trajnostnemu razvoju in sonaravni gradnji. Preko svojih izolacij skrbi podjetje za varčnejšo rabo energije v stavbah ter s tem povezane manjše emisije. Eden od korakov, ki jih Knauf Insulation načrtuje v svojem programu trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti, je tudi zgoraj omenjena postavitev sončne elektrarne na strešnih površinah tovarniških obratov v Škofji Loki. Med pomembnejšimi ostalimi aktivnostmi, načrtovanimi v okviru tega programa, je tako še predvidena ustanovitev energetsko-okoljskega svetovalno-izobraževalnega centra, uvajanje novih okolju prijaznejših tehnologij, surovin in energentov v proizvodne procese, recikliranje odpadnih vlaken iz kamene in steklene volne, podpora lokalnim ekološkim projektom ter skrb za lokalno skupnost s poudarkom na vzgoji in mladih.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE