Izolacija zunanjih sten?

Simon: mene zanima, če je smiselno izolirati zunanje stene pri adaptaciji starejše hiše. Stene so iz zidakov, debelina stene je cca 45 cm.Odgovor:Izolacija je vedno smiselna. Pred časom so inženirji preračunavali, kakšna je še ekonomska debelina izolacije, v smislu razmerja cena/ korist. Danes to odpade, čim debelejša, tem bolje.Sedaj je toplotna prehodnost vašega zidu (upoštevana je polna opeka) 0,89 W/m2K, kar je slabše od predpisanih 0,6 W/m2K. Toplotni tok skozi vaš obstoječi zid znaša 22,2W/m2. Če na stavbo nalepite 8 cm FP-PT, bo toplotna prehodnost zmanjšana na 0, …

Simon: mene zanima, če je smiselno izolirati zunanje stene pri adaptaciji starejše hiše. Stene so iz zidakov, debelina stene je cca 45 cm.


Odgovor:
Izolacija je vedno smiselna. Pred časom so inženirji preračunavali, kakšna je še ekonomska debelina izolacije, v smislu razmerja cena/ korist. Danes to odpade, čim debelejša, tem bolje.
Sedaj je toplotna prehodnost vašega zidu (upoštevana je polna opeka) 0,89 W/m2K, kar je slabše od predpisanih 0,6 W/m2K. Toplotni tok skozi vaš obstoječi zid znaša 22,2W/m2. Če na stavbo nalepite 8 cm FP-PT, bo toplotna prehodnost zmanjšana na 0,31 W/m2K, toplotni tok skozi novi zid pa bo znašal le 7,8 W/m2, zato smiselnost postavitve izolacije sploh ni vprašanje.
debele plošče Tervola

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI