Osnovna surovina Thermax® izdelkov je vermikulit, naravni mineral, pridobljen v rudnikih s površinskim kopom. Vermikulit spada med ekološko sprejemljive in neškodljive materiale, zato je v gradbeništvu in industriji primeren za trajnostno uporabo. Osnovno surovino se obdeluje pri visokih temperaturah, kjer se iz mineralov vermikulita sprosti kristalno vezana voda, kar povzroči razslojevanje notranjih slojev. Tako dobimo ekspandirani vermikulit, ki se uporablja v mnogih panogah, kot so vrtnarstvo, živinoreja, kemična industrija, kovinarstvo, proizvodnja barv in ometov. Zaradi svojih specifičnih lastnosti je ekspandiran vermikulit primeren tudi za izdelavo izolacijskih in ognjeodporih materialov. Iz njega proizvajajo tudi ognjevarne plošče za kamine.

 

ognjevarne plosce za kamin

Kamini izdelani iz ognjevarnih plošč so varni za uporabo.

 

Z enim korakom do konstrukcije in izolacije

Thermax® ognjevarne plošče za kamin so tako izolacijski kot tudi gradbeni material preverjene kakovosti. S ploščami Thermax® je izgradnja obloge kaminov preprosta, varna, hitra in čista. Plošče so negorljive in odporne proti visokim temperaturam (1100 °C). Energija, ki seva iz kurišča, se enakomerno porazdeli po celotni površini plošč.

 

Prednosti ognjevarnih plošč za kamin Thermax®

Vgradnja kamina z obdelavo plošč Thermax® je preprosta in mogoča z večino lesnoobdelovalnega orodja. Sestavljene so iz anorganskih elementov in so nevnetljive. Ne vsebujejo vlaken, azbesta, so brez vonja, lastnosti plošč se ne spreminjajo tudi pri povišanju temperatur. Akumulirano toploto počasi sproščajo v prostor.

baner kamini

Kamini s sistemom toplozračnega ogrevanja izdelani iz plošč Thermax®

Tovrstni sistem oblačenja kaminov uporabimo pri gradnji klasičnega toplozračnega kamina. Hladnejši zrak iz prostora prehaja skozi spodnje rešeto v notranji kaminski prostor. Tu se segreje in se skozi gornjo rešeto krožno ponovno vrača v prostor. S pomočjo cevnega sistema se lahko ogrevan zrak distribuira tudi v druge prostore. Površina plošč Thermax® ima pri sistemu klasičnega toplozračnega kaminskega ogrevanja občutno nižjo temperaturo kot pri drugih kaminskih sistemih. Ta vrsta izdelave kaminske obloge ustvarja zdravo toploto, podobno sončni, ki seva skozi celotno površino plošče v ogrevani prostor. Sistem ogrevanja s kaminskimi vložki in oblogo Thermax® zagotavlja ogrevanje z distribucijo vročega zraka in enakomerno porazdelitev toplote.

 

ognjevarne plosce za kamin termax vgradnja

Ognjevarne plošče za kamin THERMAX® -  preprosta in hitra obzidava kamina


Karakteristike plošč Thermax®:

  • preprosto rokovanje s ploščami,
  • minimalno prašenje med razrezom in obdelavo,
  • hitra in preprosta vgradnja,
  • ognjevarna plošča je lahka, mehansko stabilna in samonosilna,
  • popolnoma naraven, okolju prijazen material,
  • negorljiv material razreda A1 (EN 13501-1),
  • certificiran po (EN 15501-1).

ognjevarne plosce za kamin termax lastnosti

Kurišče iz plošč Thermax®, ki ne akumulira toplote

Z oblogo kurišča z izolacijskimi ognjevarnimi ploščami Thermax S 700 hitreje dosežemo višjo temperaturo v kurišču, s tem pa zmanjšamo nepopolno zgorevanje, manjše izločanje saj in dima ter s tem manj škodljivih vplivov na okolje. Steklo kurišča bo zato bolj čisto.

Ognjevarne plošče za kamin se preprosto oblikujejo in so primerne tudi za zamenjavo starih, dotrajanih oblog. Če z njimi zamenjamo obstoječo šamotno oblogo, sicer izgubimo nekaj akumulacije, vendar hitreje ogrejemo prostor. Glede detajlov izvedbe konstrukcije se predhodno posvetujte pri svojem dobavitelju kaminskih vložkov ali ogrodij.

 

ognjevarne plosce za kamin izdelava oblog

Izolacija stene za kaminom

Izolacija zadnjih sten je zelo pomembna za vse vrste kaminskih sistemov. Toplotna izolacija preprečuje, da bi temperatura prehajala na stene ob kaminu in tako zagotovi, da se več toplote prenesene v sam ogrevani prostor. Obenem zaščitimo stene in okoliške materiale pred pregrevanjem in poškodbami zaradi povišanih temperatur.

 

ognjevarne plosce za kamin Thermax lepilo

Toplotno izolacijske ognjevarne plošče za kamin je možno lepiti med seboj ali na jeklo, beton, zidovje, kamen, keramiko, les, itd. Thermax lepilo je optimizirano za visoke temperature do 1100 °C.


Za več informacij o ognjevarnih ploščah za vgradnjo kaminov pišite v spodnji kontaktni obrazec.


Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.