Daikin kot globalna korporacija vodi v razvoju hladilne in ogrevalne tehnike in pomembno prispeva k razvoju panoge s številnimi inovacijami. Ni naključje, da so Daikin klima naprave na zadnjem testu klima naprav Zveze potrošnikov Slovenije dosegale izredne ocene. Ocenjevali so učinkovitost, hrupnost, uporabnost, priročnost in enostavnost navodil za posamezne klima naprave, ki jih je moč kupiti na slovenskem trgu. V povzetku testa ZPS so Daikin klime uvrstili med prvih deset najbolj učinkovitih klima naprav. Zmagovalka testa med 2,5 kilovatnimi klima napravami je bila klimatska naprava proizvajalca Daikin, ki se je posebej izkazala pri hlajenju in sušenju zraka. 

V 2022 so bile predstavljene novosti na področju klimatizacije in ogrevanja (toplotne črpalke). Nekatere nove Daikin klima naprave predstavljamo v nadaljevanju.

 

daikin klima ururu sarara

Klime Daikin so na zadnjem testu ZPS dosegle najboljšo skupno oceno glede učinkovitosti, hrupnosti, vsestranske uporabnosti, priročnosti in enostavnosti navodil. Na fotografiji je Daikin klima naprava URURU SARARA

 

Daikin klima novi model 2022 - Emura 3

Tretja generacija Daikin klim Emura ni le klima, ki učinkovito hladi in ogreva. Linije Daikin klime Emure so nekoliko drugačne, kot pri ostalih klimatskih napravah. Ukrivljeni sprednja in hrbtna plošča klima naprave omogočata uravnotežen zračni tok, zaradi 3-D oblike ta klima prostoru daje posebno estetsko podobo. Daikin Emura vključuje notranjo stensko enoto, prenovljeno zunanjo enoto ter daljinski upravljalnik. Funkcije klimatske naprave so vodljive na daljavo z uporabo aplikacije Onecta.

 

daikin klima Emura 3

Daikin klima Emura 3 je prejela kar dve prestižni oblikovalski nagradi za industrijske izdelke, Red Dot Design Award 2022 in iF Design Award 2022. Na voljo so v beli, srebrni in mat črni barvi.


Učinkovita klima naprava Daikin Perfera

Klimatska naprava Daikin Perfera je posebno zmogljiva klima za hlajenje prostorov, ki dosega učinkovito ogrevanje tudi pri nizkih temperaturah (-20 °C). Z oceno A+++ sodi med višji kakovostni razred klimatskih naprav. 80 % moči črpa iz zraka, s posebno tehnologijo Daikin Flash Streamer čisti zrak pred alergeni in prahom. Posebej je priporočljiva za astmatike.

V sodobnejše Daikin klime (model Perfera) je vgrajen ventilator, ki pri nizki ravni hrupa optimizira pretok zraka. Poseben 3D usmerjevalnik pretoka zraka nam omogoči, da le – tega ga ne zaznavamo, zrak pa je hitro in enakomerno ohlajen (ali ogrevan). Dva vgrajena senzorja samodejno zaznavata gibanje v prostoru in tok zraka usmerjata vstran od ljudi.

daikin klima Perfera

V nove modele Daikin klime Perfera so vgrajeni posebni inovativni ventilatorji s senzorji, ki tok zraka usmerjajo vstran od ljudi.

 

Posebnost novih Daikin klim je možnost priklopa v split ali multi split, kar poveča primernost vgradnje v zelo različne objekte, od samostojnih hiš z več družinami, poslovnih zgradb ali dvostanovanjskih objektov. Uporabimo lahko do pet notranjih enot povezanih v eno zunanjo enoto. Z eno zunanjo enoto Daikin klime lahko ogrevamo ali hladimo pet prostorov in v vsakem nadzorujemo temperaturo.

 

daikin klime zunanja enota

Zunanja enota Daikin klima naprave, primerna za priklop večih notranjih enot 

baner klimatske naprave

Sistem Multi+  tri v enem – hlajenje, ogrevanje prostorov in sanitarne vode

Daikinova letošnja novost je sistem klima naprave Multi+ skupaj z ogrevanjem sanitarne vode. Gre za sistem klima naprave zrak – zrak, posebno prilagojen za uporabnike, ki imajo težave z velikostjo prostora za postavitev. Daikin Multi+ omogoča popolno udobje hlajenja in ogrevanja prostorov ter sanitarne vode. Na objekt postavimo eno zunanjo enoto toplotne črpalke zrak - zrak ter do tri notranje enote klima naprave. Rezervoar za sanitarno vodo je na voljo v dveh velikostih (90 ali 120 l). Na zaslonu rezervoarja lahko enostavno konfigurirate nastavitve. Kot ostale klima naprave, lahko tudi Daikin klime upravljamo na daljavo z Wi-fi vmesnikom preko pametnega telefona in aplikacije Onecta.

 

daikin Sistem MultiSistem Multi+ nam omogoča hlajenje in ogrevanje do treh prostorov, ter gretje sanitarne vode


Poleg predstavljenih inovacij, lahko med Daikin modeli klim izbirate med energetsko učinkovitimi klima napravami Ururu Sarara, Stylish, Comfora in Sensira.


seltron klima daikin

Daikin klime zelo dobro ocenjene

Daikin klima naprave so se na testu klimatskih naprav dokazale kot nadpovprečne. Zveza potrošnikov Slovenije je testirala 44 različnih klim. Na testu so preizkusili kako učinkovite so stenske klime z ločenima zunanjo in notranjo enoto (split izvedba), z močjo 2,5 in 3,5 kW. V poročilu ugotavljajo, da so najboljše naprave za polovico bolj učinkovite od povprečja in tudi do 80 odstotkov učinkovitejše od najslabših. Za najboljšo klimatsko napravo za hlajenje in ogrevanje je bila razglašena Daikin klima.


Energijski razred ni edino zagotovilo za učinkovitost klima naprave

Pri izboru klime je razen učinkovitega hlajenja marsikomu pomembno recimo tudi uravnavanje vlage v prostoru ter čiščenje zraka. Daikin klime imajo poleg osnovnega filtra vgrajen aktivni filter, ki odstranjuje dim in neprijetne vonjave, hkrati pa tudi elektrostatični filter, ki skupaj z aktivnim filtrom skrbi za odstranjevanje drobnih trdnih delcev, cvetnega prahu iz zraka, ter poseben ionizator, da je kakovost zraka optimalna.

Tudi pri najboljših klima napravah velja pravilo, da sta za učinkovito delovanje nujna redno vzdrževanje in čiščenje. Enkrat letno je potrebno filtre očistiti. Zamašeni filtri povečajo porabo energije tudi do 15 odstotkov, poleg tega so glavni krivci za zatohel vonj, neprijetne vonjave, pa tudi mikroorganizme, ki ob zagonu prehajajo nazaj v prostor. Servis je priporočljivo opraviti vsako leto.

Test klim daikin zmagovalec bluevolution

Kam namestiti klima napravo, kako jo upravljati?

Zunanje enote klimatske naprave ne nameščajte v bližino oken spalnic ali zaradi hrupa v neposredno bližino oken najbližjega soseda. Zunanja enota naj bo nameščena na ustrezne nosilne konzole s proti vibracijskimi vložki, ki preprečujejo prenos tresljajev na zid objekta, hkrati naj bo zaščitena pred neposrednim soncem. Okrog zunanje in notranje enote klima naprave mora biti dovolj prostora za neovirano kroženje zraka. Ko klima deluje, naj bodo okna in vrata v prostoru zaprta. Tako ji ne bo treba delovati s polno močjo. Prostorov naj ne bi ohlajali pod 25°C. Priporočljivo je, da razlika med zunanjo temperaturo in v prostorih ni večja od 6°C. V prvi vrsti zaradi zdravja, pa tudi zaradi porabe energije – vsaka stopinja nad 25°C pomeni 6–8-odstotni prihranek elektrike.

 

Kam po dober nasvet?

V podjetju SELTRON so izkušeni na področju ogrevanja in hlajenja, pomagajo pri izbiri najboljše klime za vas. Kot distributer za Daikin klime imajo strokovno usposobljeno servisno mrežo. 


Vas zanima cena, izvedba, garancija za Daikin klime? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

Varčevanje toplotne energije

Plinska peč, ki v 2023 sodi med najboljše

Plinska peč, posebno zaradi ekološke note, predstavlja pomembno sodobno ogrevanje. Spada med bolj izpopolnjene sisteme ogrevanja z visokimi izkoristki energenta in majhnimi emisijami. Plinska peč, bolje poznana kot plinska kondenzacijska peč, pomembno pripomore k...

Izračun moči toplotne črpalke

Moč toplotne črpalke in izračun moči toplotne črpalke, sta povezana s stroški delovanja. Ko izbiramo moč, je smiselno razmisliti tudi o vrsti toplotne črpalke, (glede na vir, ki...

Inovativne Panasonic toplotne črpalke: energetska učinkovitost in nov dizajn

Medtem, ko se povpraševanje po energetsko učinkovitih rešitvah za ogrevanje in hlajenje povečuje, Panasonic širi svojo ponudbo toplotnih črpalk Aquarea zrak-voda. Generaciji...

Kateri kamin izbrati?

V zadnjih letih se vse več ljudi odloča za nakup kamina ali kaminske peči, ki pa prehitro odločitev sprejmejo na podlagi cene kamina. Takšen pristop pogosto pomeni, da se kupec odloči za napačen kamin, ki je...

GRADNJA IN OBNOVE

JUBHome na Dnevih pasivnih hiš 2022 predstavil zadnjo končano hišo v soseski Selo pri Ihanu

V družbi JUBHome so v mirni in zeleni stanovanjski soseski Selo pri Ihanu letos zaključili z gradnjo 10 moderno oblikovanih enodružinskih pasivnih hiš, ki že imajo nove lastnike. Zadnjo hišo, ki je trenutno še v fazi finalizacije, so interesentom novembra predstavili na letošnjih Dnevih pasivnih hiš in na...

Nova Marlesova neto ničenergijska moderna hiša Dom24h

Podjetje Marles hiše Maribor je v začetku aprila odprlo vrata inovativnega in tehnološko naprednega objekta prihodnosti – Dom24h. Moderna hiša, pametni dom prihodnosti za udobno in...

Suhi estrih - obnova poda ter izdelava in polaganje

Sodobni gradbeni sistemi za gradnjo po suhih (in tudi mokrih) postopkih so do danes izredno napredovali. Gradbeni inženirji in proizvajalci gradbenih materialov so do danes že razvili in v praksi že ničkolikokrat...

Energetska prenova hiše - pogosta zmotna prepričanja

Vas motijo sevajoči hlad mrzlih sten v hiši in previsoki stroški ogrevanja, pa niste povsem prepričani v energetsko prenovo hiše? Poglejmo, kaj je v praksi pogosto zmotno in kateri...

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Kakšno sončno elektrarno naj postavim?

Do pred kratkim, pa tudi še sedaj, je velika večina lastnikov sončnih elektrarn nameščalo sončne elektrarne net metering s Solar Edge razsmerniki in optimizatorji. Zaradi grozeče krize energije, so številni šele sedaj ugotovili, da jim sončna elektrarna na strehi, nič ne pomaga v primeru redukcij ali izpada...

Sončna elektrarna 11 kW - cena, subvencije in donos v 2023

Sončna elektrarna za gospodinjstva, kljub lanskim zapletom s podeljevanjem subvencij in izdajo soglasij za priklop, še vedno predstavlja eno bolj donosnih naložb. Cena sončne...

Pozor - na voljo subvencije za sončne elektrarne in hranilnike v 2023

Subvencije za sončne elektrarne so z novim razpisom Eko sklada v 2023 možne tudi za že delujoče sončne elektrarne, ki so bile priklopljene na omrežje od marca lani. Z novimi, relativno visokimi subvencijami na...

Energetska oskrba: skupnostna samooskrba, trajnost in z njo povezani izzivi

Trajnost in z njo povezani izzivi na področju zelene prihodnosti narekujejo strateški razmislek v zvezi energetsko oskrbo. Dejstvo je namreč, da se potrebe po energiji – kljub uresničevanjem zavez za njeno...

Aktualne novice

GBC Slovenija – Koraki do trajnostne gradnje s toplotnim ovojem stavbe

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo v petek, 3. marca, organiziralo strokovno srečanje, katerega osrednja tema bo izvedba toplotnega ovoja stavbe po merilih trajnostne gradnje. Izobraževanje, namenjeno vsem zainteresiranim deležnikom iz gradbenega sektorja, bo po programu potekalo med...

Aktualne cene energentov v letu 2023

Za nami je energetsko intenzivno leto 2022, ki je minilo v znamenju agresivne vojne Rusije proti Ukrajini. Ruska invazija na Ukrajino je povzročila geopolitični in energetski potres...

Tovarna porobetona Ytong z novo sončno elektrarno

V Xellini tovarni porobetona so lansko leto pričeli z izgradnjo nove sončne elektrarne na strehi proizvodnega obrata v Kisovcu pri Zagorju. Nova investicija bo nadomestila dobro četrtino potreb po električni energiji...

Cena nafte v 2023 – kakšne so napovedi?

Cena nafte je še kako odvisna od političnih in gospodarskih pretresov, ruska invazija na Ukrajino je ceno nafte v 2022 hudo destabilizirala. Vemo, da sta energetska in prehranska varnost temelj napredka vsake sodobne...

Prezračevanje, klimatizacija

Prezračevanje in prezračevalni sistemi - pogoste dileme 2023

Ob vsaki prenovi stanovanja ali hiše, ali ob načrtovanju nove hiše, je pri današnjih standardih zatesnjenosti oken in vrat prezračevanje nujna investicija. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega življenja, je zaradi dobrega počutje in zdravja, potrebna ugodna mikroklima.

Klima za ogrevanje Daikin Perfera za velike prihranke

Daikin klimatske naprave so cenovno dostopne prav vsem. Uporabljate jih lahko za ogrevanje in hlajenje prostorov, pri tem pa zaradi njihove napredne tehnologije ne boste imeli visokega računa za elektriko. Daikinova...

Kako pomemben je čistilec zraka v zaprtih prostorih

Vam je čist zrak v zaprtih prostorih pomemben? Že imate klimatsko napravo ali sistem ogrevanja, ki pa žal ne omogoča, da bi vam lahko tehnologija nanoe™ X izboljšala kakovost zraka? Sedaj je to možno! Panasonic...

Ogrevanje s klimo pozimi pri nizkih temperaturah

V jesenskem času, ko so sončna jutra le še spomin na poletne dni, nas hladnejše vreme hitro spomni, da poskrbimo za ogrevanje našega doma. Ko razmišljamo o možnostih ogrevanja, se nam klimatske naprave na prvi...

Varčevanje vode

Naprava za mehčanje vode zagotavlja boljše zdravje in manj stroškov

Celotna ideja delovanja nemškega podjetja BWT je posvečena vodi, s ciljem, da postane svetovni vodilni proizvajalec vodne tehnologije z okolju prijaznimi, cenovno dostopnimi izdelki in rešitvami za mehčanje vode. Strokovno znanje in podpora pri upravljanju z vodo sta zaznavni na vseh ravneh bivanja – prisotnost...

Suša je premagljiva z zbiranjem deževnice

Suša so tudi pri nas postala resna tema tako medsosedskih kot tudi meddržavnih pogovorov. Kakšne rešitve in rezultate teh pogovorov in dogovorov za sanacijo škodljivih vplivov suše na naš vsakdan lahko...

Mala čistilna naprava - delovanje, uporaba, cena

Velik del Slovenije je označen kot vodovarstveno območje. Zato je biološko čiščenje odpadnih voda postalo nujno. V zadnjih desetletjih se je z odpadnimi vodami ravnalo zelo nespametno, odpadne vode so se...

Vgradnja ekološke čistilne naprave

Vse daljša sušna obdobja in danes sicer še redki pozivi k omejeni porabi (pitne) vode nas nehote silijo k razmišljanju o prihodnosti upravljanja pitne in odpadnih voda. Tudi izbira čistilne naprave ni enostavna,...

ZELENA MOBILNOST

Električna polnilnica za električni avto dosegljiva za vse

Električni avtomobil postaja dosegljiv za vse in ni zastonj v naglem porastu, tudi v Sloveniji na cestah beležimo vse več električnih avtomobilov. Do konca leta 2020 je bilo v Sloveniji registriranih 3.670 osebnih avtomobilov na električni pogon. Preizkušen električni avto nižjega razreda lahko kupimo že...

E-mobilnost - ne muha enodnevnica, ampak globalni trend

Že nekaj časa je jasno, da e-mobilnost ni modna muha enodnevnica, kot smo lahko poslušali, ko smo na cestah srečevali prve e- avtomobile, na kolesarskih stezah prva e-kolesa, na pločnikih pa prve e-skiroje....

Avto na plin odlično prestal eko test

Prijaznost do okolja postaja tako pri izdelavi kot pri nakupu vozila vse pomembnejši dejavnik. Varčen avto v prihodnje ne bo samo vozil ceneje, ampak bo tudi povzročal manj vpliva na okolje v obliki podnebno...

Avto na plin - pospeševanje nizkoogljičnega prometa

Združenje za zemeljski in obnovljiv plin v prometu (NGVA Europe) je objavilo podatke o uporabi biometana v sektorju cestnega prometa v Evropi, ki kažejo, da je obnovljivi plin na voljo potrošnikom po Evropi ter v...

Inštalacije

Regulator za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje DIALOG EQ

Ko ste vgradili dober kotel, toplotno črpalko ali prezračevalni sistem, še ne pomeni, da imate optimalno delujoč sistem. Za optimalni sistem ogrevanja ali hlajenja, je potreben dober sistem vodenja in nadzora, ter dobra regulacija.

Centralno talno gretje je poznano že dve tisočletji

Centralno talno gretje postaja prevladujoča oblika centralnega ogrevanja prostorov tako pri gradnji novih hiš kot pri večjih obnovah. Logika »toplih tal« in centralnega načina priprave in distribucije toplote je...

Pametne hiše postajajo resničnost

Inovacije in digitalizacija so elementi, v katere je Clivet vedno vlagal, da bi naredil svoje rešitve učinkovitejše, povezane in lažje sledljive. Poslovna enota Digital priznanega italijanskega proizvajalca...

Talno gretje 2023 (cena, primerjava suhi in mokri sistem)

Cena za talno gretje ni najpomembnejši vidik pri adaptacijah starih zgradb, ker investitorji ob tem iščejo predvsem izboljšanje udobja, hitro vgradnjo, ter maksimalne prihranke ogrevanja, saj je potrebna temp. v...

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V luči trenutne energetske krize je vse več govora o samooskrbi in možnosti izrabe danosti, ki nam jih nudi narava. Obnovljivi viri energije, med njimi tudi sonce, so postali izjemno pomembni in fotovoltaična industrija je v razmahu. Vas zanima zaposlitev na področju sončnih elektrarn in drugih energetskih...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

zdrava hisa

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.