Daikin kot globalna korporacija vodi v razvoju hladilne in ogrevalne tehnike in pomembno prispeva k razvoju panoge s številnimi inovacijami. Ni naključje, da so Daikin klima naprave na zadnjem testu klima naprav Zveze potrošnikov Slovenije dosegale izredne ocene. Ocenjevali so učinkovitost, hrupnost, uporabnost, priročnost in enostavnost navodil za posamezne klima naprave, ki jih je moč kupiti na slovenskem trgu. V povzetku testa ZPS so Daikin klime uvrstili med prvih deset najbolj učinkovitih klima naprav. Zmagovalka testa med 2,5 kilovatnimi klima napravami je bila klimatska naprava proizvajalca Daikin, ki se je posebej izkazala pri hlajenju in sušenju zraka. 

V 2022 so bile predstavljene novosti na področju klimatizacije in ogrevanja (toplotne črpalke). Nekatere nove Daikin klima naprave predstavljamo v nadaljevanju.

 

daikin klima ururu sarara

Klime Daikin so na zadnjem testu ZPS dosegle najboljšo skupno oceno glede učinkovitosti, hrupnosti, vsestranske uporabnosti, priročnosti in enostavnosti navodil. Na fotografiji je Daikin klima naprava URURU SARARA

 

Daikin klima novi model 2022 - Emura 3

Tretja generacija Daikin klim Emura ni le klima, ki učinkovito hladi in ogreva. Linije Daikin klime Emure so nekoliko drugačne, kot pri ostalih klimatskih napravah. Ukrivljeni sprednja in hrbtna plošča klima naprave omogočata uravnotežen zračni tok, zaradi 3-D oblike ta klima prostoru daje posebno estetsko podobo. Daikin Emura vključuje notranjo stensko enoto, prenovljeno zunanjo enoto ter daljinski upravljalnik. Funkcije klimatske naprave so vodljive na daljavo z uporabo aplikacije Onecta.

 

daikin klima Emura 3

Daikin klima Emura 3 je prejela kar dve prestižni oblikovalski nagradi za industrijske izdelke, Red Dot Design Award 2022 in iF Design Award 2022. Na voljo so v beli, srebrni in mat črni barvi.


Učinkovita klima naprava Daikin Perfera

Klimatska naprava Daikin Perfera je posebno zmogljiva klima za hlajenje prostorov, ki dosega učinkovito ogrevanje tudi pri nizkih temperaturah (-20 °C). Z oceno A+++ sodi med višji kakovostni razred klimatskih naprav. 80 % moči črpa iz zraka, s posebno tehnologijo Daikin Flash Streamer čisti zrak pred alergeni in prahom. Posebej je priporočljiva za astmatike.

V sodobnejše Daikin klime (model Perfera) je vgrajen ventilator, ki pri nizki ravni hrupa optimizira pretok zraka. Poseben 3D usmerjevalnik pretoka zraka nam omogoči, da le – tega ga ne zaznavamo, zrak pa je hitro in enakomerno ohlajen (ali ogrevan). Dva vgrajena senzorja samodejno zaznavata gibanje v prostoru in tok zraka usmerjata vstran od ljudi.

daikin klima Perfera

V nove modele Daikin klime Perfera so vgrajeni posebni inovativni ventilatorji s senzorji, ki tok zraka usmerjajo vstran od ljudi.

 

Posebnost novih Daikin klim je možnost priklopa v split ali multi split, kar poveča primernost vgradnje v zelo različne objekte, od samostojnih hiš z več družinami, poslovnih zgradb ali dvostanovanjskih objektov. Uporabimo lahko do pet notranjih enot povezanih v eno zunanjo enoto. Z eno zunanjo enoto Daikin klime lahko ogrevamo ali hladimo pet prostorov in v vsakem nadzorujemo temperaturo.

 

daikin klime zunanja enota

Zunanja enota Daikin klima naprave, primerna za priklop večih notranjih enot 

baner klimatske naprave

Sistem Multi+  tri v enem – hlajenje, ogrevanje prostorov in sanitarne vode

Daikinova letošnja novost je sistem klima naprave Multi+ skupaj z ogrevanjem sanitarne vode. Gre za sistem klima naprave zrak – zrak, posebno prilagojen za uporabnike, ki imajo težave z velikostjo prostora za postavitev. Daikin Multi+ omogoča popolno udobje hlajenja in ogrevanja prostorov ter sanitarne vode. Na objekt postavimo eno zunanjo enoto toplotne črpalke zrak - zrak ter do tri notranje enote klima naprave. Rezervoar za sanitarno vodo je na voljo v dveh velikostih (90 ali 120 l). Na zaslonu rezervoarja lahko enostavno konfigurirate nastavitve. Kot ostale klima naprave, lahko tudi Daikin klime upravljamo na daljavo z Wi-fi vmesnikom preko pametnega telefona in aplikacije Onecta.

 

daikin Sistem MultiSistem Multi+ nam omogoča hlajenje in ogrevanje do treh prostorov, ter gretje sanitarne vode


Poleg predstavljenih inovacij, lahko med Daikin modeli klim izbirate med energetsko učinkovitimi klima napravami Ururu Sarara, Stylish, Comfora in Sensira.


seltron klima daikin

Daikin klime zelo dobro ocenjene

Daikin klima naprave so se na testu klimatskih naprav dokazale kot nadpovprečne. Zveza potrošnikov Slovenije je testirala 44 različnih klim. Na testu so preizkusili kako učinkovite so stenske klime z ločenima zunanjo in notranjo enoto (split izvedba), z močjo 2,5 in 3,5 kW. V poročilu ugotavljajo, da so najboljše naprave za polovico bolj učinkovite od povprečja in tudi do 80 odstotkov učinkovitejše od najslabših. Za najboljšo klimatsko napravo za hlajenje in ogrevanje je bila razglašena Daikin klima.


Energijski razred ni edino zagotovilo za učinkovitost klima naprave

Pri izboru klime je razen učinkovitega hlajenja marsikomu pomembno recimo tudi uravnavanje vlage v prostoru ter čiščenje zraka. Daikin klime imajo poleg osnovnega filtra vgrajen aktivni filter, ki odstranjuje dim in neprijetne vonjave, hkrati pa tudi elektrostatični filter, ki skupaj z aktivnim filtrom skrbi za odstranjevanje drobnih trdnih delcev, cvetnega prahu iz zraka, ter poseben ionizator, da je kakovost zraka optimalna.

Tudi pri najboljših klima napravah velja pravilo, da sta za učinkovito delovanje nujna redno vzdrževanje in čiščenje. Enkrat letno je potrebno filtre očistiti. Zamašeni filtri povečajo porabo energije tudi do 15 odstotkov, poleg tega so glavni krivci za zatohel vonj, neprijetne vonjave, pa tudi mikroorganizme, ki ob zagonu prehajajo nazaj v prostor. Servis je priporočljivo opraviti vsako leto.

Test klim daikin zmagovalec bluevolution

Kam namestiti klima napravo, kako jo upravljati?

Zunanje enote klimatske naprave ne nameščajte v bližino oken spalnic ali zaradi hrupa v neposredno bližino oken najbližjega soseda. Zunanja enota naj bo nameščena na ustrezne nosilne konzole s proti vibracijskimi vložki, ki preprečujejo prenos tresljajev na zid objekta, hkrati naj bo zaščitena pred neposrednim soncem. Okrog zunanje in notranje enote klima naprave mora biti dovolj prostora za neovirano kroženje zraka. Ko klima deluje, naj bodo okna in vrata v prostoru zaprta. Tako ji ne bo treba delovati s polno močjo. Prostorov naj ne bi ohlajali pod 25°C. Priporočljivo je, da razlika med zunanjo temperaturo in v prostorih ni večja od 6°C. V prvi vrsti zaradi zdravja, pa tudi zaradi porabe energije – vsaka stopinja nad 25°C pomeni 6–8-odstotni prihranek elektrike.

 

Kam po dober nasvet?

V podjetju SELTRON so izkušeni na področju ogrevanja in hlajenja, pomagajo pri izbiri najboljše klime za vas. Kot distributer za Daikin klime imajo strokovno usposobljeno servisno mrežo. 


Vas zanima cena, izvedba, garancija za Daikin klime? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

Varčevanje toplotne energije

Toplotne črpalke - prihranki in cena v 2022

Toplotne črpalke so nedvomno eden bolj ekonomičnih sistemov ogrevanja, z njimi lahko ogrejemo še sanitarno vodo, omogočajo tudi prezračevanje ter hlajenje ali ogrevanje zraka. Zaradi številnih prednosti je zanje veliko zanimanje. Pri izbiri ustrezne toplotne črpalke se lahko odločamo ne le med različnimi...

Samsung toplotna črpalka zagotovi energetsko varčno zimo

Že dlje časa smo priča govoru o energetski krizi in se sprašujemo, kaj nam bo prinesla jesen. Kaj lahko naredimo v mesecih, ki so pred nami, ne da bi morali v notranjih prostorih hoditi oblečeni v jakno? Preklopite...

Ogrevalni sistemi in izračun stroškov ogrevanja v prihodnji ogrevalni sezoni

Zima, ki je pred nami, bo dolga in zaradi vsesplošnih podražitev energentov, tudi ogrevanje dražje, kot smo bili vajeni v preteklih letih. Koliko bomo porabili za ogrevanje, je odvisno od večih...

Kako do ugodnega in udobnega bivanja to zimo?

Pred vrati je nova ogrevalna sezona. Zaradi energetske krize, ki nas je zadela, se letošnje zime marsikatero gospodinjstvo boji. V luči trenutnih podražitev se vse pogosteje sprašujemo, kako zagotoviti ugodno...

GRADNJA IN OBNOVE

Krediti Eko sklada za okoljske naložbe v 2022

Večkrat prejmemo vprašanja bralcev revije, ali je kredit Eko sklada ugodnejši v primerjavi s krediti komercialnih bank. V prispevku preverjamo aktualne pogoje kreditov, ki jih v letu 2022 omogočajo na Eko skladu.

JUBHome hiše v soseski Selo pri Ihanu

Zakonca Loboda sta se v novo JUBHome hišo na zeleni in mirni lokaciji vselila v letošnjem marcu. Njuna hiša je del čudovite nove stanovanjske soseske Selo pri Ihanu, kjer je vseh deset pasivnih hiš JUBHome že...

Stropno hlajenje in stropno ogrevanje za adaptacije in novogradnje

V najbolj vročih poletnih dneh si vsi najbolj želimo predvsem neslišnega in enakomernega hlajenja prostorov brez zoprnega pihanja in šumenja, ki ga povzročajo pri svojem delovanju klasične klimatske naprave. Ena...

Domača pisarna v mansardi:  svetla in varna pred poletno vročino

Med pandemijo je veliko ljudi svoje delo opravljalo na daljavo oziroma od doma, kar je za mnoge pomenilo številne izzive, povezane z organizacijo delovnika, ravnovesjem med delom in družino, dobrim počutjem in...

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Obnovljivi viri energije in kako jih izkoristiti - primer iz prakse

Da je samooskrba korak v pravo smer, slišimo na vsakem koraku. Zelena prihodnost vse bolj vstopa v naš vsakdan in dvig cen energentov je še dodatno povečal zanimanje za obnovljive vire energije (OVE). Gospodinjstva in podjetja iščejo zelene rešitve, med katerimi so v ospredju zagotovo sončne elektrarne in...

Razgradnja sončne elektrarne

V preteklih dveh desetletjih smo na planetu namestili na milijone sončnih panelov. Uporabni so od 25 do 30 let, zato bodo čez 20 let mnogi zreli za odlagališče in reciklažo. Po 25 letih mraza, vročine in...

Ogrevanje s sončno energijo - kako postati energetsko neodvisen?

Razmere na trgu energentov se nenehno spreminjajo, nestabilnosti pa ni videti konca in energetska samooskrba je odgovor na dlani. Zakaj? Energetska neodvisnost, donosnost, udobje in...

Kako podražitve elektrike vpivajo na ogrevanje s toplotnimi črpalkami?

Uporabnike ogrevanja skrbi, kakšne so prognoze za podražitev električne energije? Kakšna bo cena električne energije za gospodinjstva v 2023, koliko so podražitve...

Aktualne novice

Zveza potrošnikov z novim skupinskim nakupom, tokrat sušilnih strojev

Zveza potrošnikov Slovenije organizira že peti skupinski nakup, tokrat sušilnih strojev s toplotno črpalko – ti lahko v primerjavi s kondenzacijskimi porabijo za 70 evrov manj električne energije na leto. ZPS bo v okviru skupinskega nakupa omogočila potrošnikom ugoden nakup na testu ZPS...

Nova spletna revija Varčujem z energijo

 V septembru je izšla nova spletna številka revije Varčujem z energijo (82).V kolikor revijo prebirate na tabličnem ali prenosnem računalniku z manjšim zaslonom, z miško priporočamo...

Cene energentov v letu 2022

Cene energentov so se na evropskih borzah višale že v lanskem letu, trend rasti pa se nadaljuje tudi letos. Visoke cene elektrike so odraz visokih cen energentov, borznih špekulacij in vojne v Ukrajini. Na končno...

Cena elektrike v 2022 regulirana - preverite ponudnike

Leto 2022 je za porabnike elektrike kaotično. Že lansko leto so, zaradi špekulativnih nakupov surovin na borzah ter korona krize, cene energentov pričele občutno rasti. Cena...

Prezračevanje, klimatizacija

Prezračevalni sistem za stanovanje: pametna naložba ali modna muha?

Kakovosten zrak v svojem domu lahko zagotovimo le tako, da redno odvajamo izrabljen zrak iz notranjih prostorov in ga nadomestimo s svežim. To lahko dosežemo le z rednim zračenjem. A v hladnem delu leta z odpiranjem oken občutno ohladimo bivalne prostore in povzročimo velike toplotne izgube, spomladi pa v svoj dom...

Prijetno bivanje s Samsung tehnologijo

Samsung je leta 2017 predstavil prvo klimatsko napravo s tehnologijo WindFreeTM. Sistrem hlajenja WindFree nežno in enakomerno širi zrak skozi tisoče mikroskopskih odprtin in...

Zakaj vgraditi klimatsko napravo?

Daikin klima je ustvarjena, da vas navduši. Če še nimate klime, je še čas, da poskrbite za poletno osvežitev. Če želite izbrati visoko kakovost klime z dolgo življenjsko dobo ter ugodno ceno, je Daikin klima...

Kakovost zraka v sodobnih zgradbah

Kakovost zraka v prostorih ima zelo velik vpliv na naš vsakdan, naše bivanje in počitek, saj v povprečju kar 90 % vsega razpoložljivega časa preživimo znotraj...

Varčevanje vode

Mala čistilna naprava - delovanje, uporaba, cena

Velik del Slovenije je označen kot vodovarstveno območje. Zato je biološko čiščenje odpadnih voda postalo nujno. V zadnjih desetletjih se je z odpadnimi vodami ravnalo zelo nespametno, odpadne vode so se nekontrolirano odvajale v zemljo. Ta ima sicer čistilno sposobnost in te odplake po naravni poti očisti,...

Vgradnja ekološke čistilne naprave

Vse daljša sušna obdobja in danes sicer še redki pozivi k omejeni porabi (pitne) vode nas nehote silijo k razmišljanju o prihodnosti upravljanja pitne in odpadnih voda. Tudi izbira čistilne naprave ni enostavna,...

Zbiralnik deževnice - banka lastne deževnice

Okoljske ekstreme z močnimi nalivi in sušnimi obdobji smo si povzročili sami. Sami lahko tudi ukrepamo in z enostavnimi ukrepi omilimo posledice. Na razpolago je izdelek, ki nam omogoča, da tudi sami vgradimo svoj...

Sistemi za zbiranje deževnice

Preudarni posamezniki vedno iščejo načine, kako v svoje življenje vpeljati nekaj novega, kar bi združevalo prijetno izkušnjo in bilo hkrati tudi koristno. Eden od naših predlogov je, da prestrežete brezplačno...

ZELENA MOBILNOST

Električna polnilnica za električni avto dosegljiva za vse

Električni avtomobil postaja dosegljiv za vse in ni zastonj v naglem porastu, tudi v Sloveniji na cestah beležimo vse več električnih avtomobilov. Do konca leta 2020 je bilo v Sloveniji registriranih 3.670 osebnih avtomobilov na električni pogon. Preizkušen električni avto nižjega razreda lahko kupimo že...

E-mobilnost - ne muha enodnevnica, ampak globalni trend

Že nekaj časa je jasno, da e-mobilnost ni modna muha enodnevnica, kot smo lahko poslušali, ko smo na cestah srečevali prve e- avtomobile, na kolesarskih stezah prva e-kolesa, na pločnikih pa prve e-skiroje....

Avto na plin odlično prestal eko test

Prijaznost do okolja postaja tako pri izdelavi kot pri nakupu vozila vse pomembnejši dejavnik. Varčen avto v prihodnje ne bo samo vozil ceneje, ampak bo tudi povzročal manj vpliva na okolje v obliki podnebno...

Avto na plin - pospeševanje nizkoogljičnega prometa

Združenje za zemeljski in obnovljiv plin v prometu (NGVA Europe) je objavilo podatke o uporabi biometana v sektorju cestnega prometa v Evropi, ki kažejo, da je obnovljivi plin na voljo potrošnikom po Evropi ter v...

Inštalacije

Talno gretje 2022 (cena, primerjava suhi in mokri sistem)

Cena za talno gretje ni najpomembnejši vidik pri adaptacijah starih zgradb, ker investitorji ob tem iščejo predvsem izboljšanje udobja, hitro vgradnjo, ter maksimalne prihranke ogrevanja, saj je potrebna temp. v prostoru po vgradnji talega gretja vsaj 2 stopinji nižja. Večina starejših hiš se ogreva z...

Prenova kopalnice 2022 - kratek čas obnove in cena

Prenova kopalnice je super priložnost, da v stanovanju sami naredimo nekaj, kar nam bo še dolgo v zadovoljstvo. Praksa kaže, da lahko tudi v kopalnice z majhno kvadraturo z dobrim načrtovanjem spravite...

Je talno ogrevanje res za na smetišče zgodovine?

Malo nenavaden naslov, ki potrebuje razlago. V Delu je Bojan Žnidaršič izrekel trditev da “Talno gretje gre na smetišče zgodovine”. Strokovnjak na mnogih področjih in energetski svetovalec je trditev utemeljil...

Uponor Ecoflex VIP - jutrišnja tehnologija za ogrevalna omrežja

Ker EU stremi k temu, da do leta 2050 postane ogljično nevtralna in ker je pariški sporazum namenjen omejitvi globalnega dviga temperature na manj kot 2˚C, so podnebju prijazne in ogljično nevtralne rešitve pomemben...

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Preverite akcijsko ponudbo 2021 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus....

Zima, ki je pred nami, bo dolga in zaradi vsesplošnih podražitev energentov, tudi ogrevanje dražje, kot smo bili vajeni v preteklih letih. Koliko bomo porabili za ogrevanje, je odvisno od večih...

Zveza potrošnikov Slovenije organizira že peti skupinski nakup, tokrat sušilnih strojev s toplotno črpalko – ti lahko v primerjavi s kondenzacijskimi porabijo za 70 evrov manj električne energije na leto. ZPS...

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni...

zdrava hisa

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.