Do 75% prihranka s Herz kotli na biomaso

V primerjavi s kurilnim oljem imamo iz lastnega okolja na voljo bistveno cenejši energent – LES. Naj bodo to drva, enostavno zmleti sekanci ali predelani peleti. Vse te oblike lesa imajo eno bistveno prednost – v okolju predstavljajo vir toplote z nevtral

 Bi vas presenetilo, da za stroške ogrevanja namenite tri do štiri krat več kot bi lahko?

 

herz ogrevanje biomasa 5

In kako boste to spremenili? Pri tem vam lahko pomagamo

V primerjavi s kurilnim oljem imamo iz lastnega okolja na voljo bistveno cenejši energent – LES. Naj bodo to drva, enostavno zmleti sekanci ali predelani peleti. Vse te oblike lesa imajo eno bistveno prednost – v okolju predstavljajo vir toplote z nevtralno vsebnostjo CO2. Poleg tega, da je LES okolju prijazen, je za vas morda še bolj pomembno to, da je od klasično uporabljanih energentov cenovno precej bolj ugoden.

herz ogrevanje biomasa 4

Izračun za porabo 10.000 EUR kurilnega olja

Kaj to pomeni za vas, če za ogrevanje uporabljate kurilno olje? Poglejmo primer, kjer za ogrevanje porabimo 10.000 € kurilnega olja.
V prvi polovici leta 2013 v Sloveniji za 10.000 € dobimo približno 9.750 litrov kurilnega olja. Ob tem z primerjavo energijske vrednosti energenta v kWh iz tabele razberemo, da za ekvivalentno energijsko vrednost potrebujemo približno 119 m3 sekancev. Za te sekance bomo po trenutnih cenah v Sloveniji odšteli 2.374 €.

Izračun pokaže, da boste v tem primeru za ogrevanje odšteli manj kot 25% trenutnega stroška ali drugače, na kurilno sezono boste prihranili boste 7.626 €.

Vašo kotlovnico vam izrišemo v 3D predstavitvi

Kako urediti novo kotlovnico na biomaso? Sprojektiramo in predstavimo vam vašo novo kotlovnico v 3D izrisu. Potreben je le ogled objekta ali predvidenega prostora za kotlovnico ali pridobitev obstoječih načrtov kotlovnice.

herz ogrevanje biomasa 1

Herz kotli že danes ustrezajo strogim okoljskim kriterijem, ki bodo stopili v veljavo v prihodnje

Podjetje HERZ je okoljsko zelo ozaveščeno. Tudi naši produkti sledijo tej viziji – biti do okolja bolj prijazen s čim manj emisij.
Naše znanje je usmerjeno, ne le v izboljšavo izkoristkov energenta in prihranek vašega denarja, pač pa tudi v zadostitev okoljskim standardom. Standardi za izpuste kotlov na trda goriva v Sloveniji so že danes med strožjimi, poleg tega pa se zaostrujejo tudi pogoji za pridobitev finančnih spodbud. Produkti HERZ zadostijo, ne samo današnjim zahtevam emisij in okoljskim kriterijem, ampak tudi prihodnjim.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI