Spet smo v hiši, kjer ni in še dolgo ne bo izolirane fasade. Če nas muči samo ena hladna zunanja stena, si lahko pomagamo z izolacijo na notranji strani. Predlagamo vam dva načina, vi pa izberite tistega, ki vam bolj ustreza.

 

 

kalcer izolacija

 

 

Prilepimo izolacijsko oblogo

Za izolacijo uporabimo trde mineralne plošče, ki jih na zid prilepimo. Kaj potrebujemo? Lepilo, izolacijske mineralne plošče, izravnalno maso in barvo.

Kako se zadeve lotimo? 

1.            Zid očistimo do trdne podlage. Praviloma je treba vedno odstraniti sloje opleska, če gre za stare in od vlage načete zidove, pa včasih tudi omet.

2.            Po potrebi izravnamo podlago, s čimer tudi zmanjšamo porabo lepila.

3.            Prilepimo izolacijo in jo po potrebi dodatno sidramo na zid.

4.            Površino izravnamo z izravnalno maso, za učvrstitev uporabimo armirno mrežico in jo prepleskamo.

 

 

kalcer multipor izolacija notanjega zida

 

 

Posebnosti:  da se izognemo pojavu kondenzacije vlage na površini stene, uporabimo sistemske izdelke, ki omogočajo izsuševanje vlage, ki bi se lahko pojavila v izolaciji. Vsi sloji, od lepila do barve, morajo biti paropropustni!

Prednost:  z uporabo trdih mineralnih izolacijskih plošč, paropropustnega lepila in barve lahko učinkovito zmanjšamo vlažnost zidu.

 

 Fasadni sistemi

 

 

kalcer izolacija notanjega zida

Suhomontažna stenska obloga 

 

Uporabimo izolacijo v obliki volne, nosilno ogrodje in oblogo iz gradbenih plošč,  nekaj osnovnega orodja, ki si ga lahko tudi sposodimo. 

1.            Ob steno namestimo ogrodje iz lesenih letev ali kovinskih profilov.

2.            Med ogrodje namestimo toplotno izolacijo, preko toplotne izolacije pa folijo, ki ima funkcijo parne ovire ali parne zapore. Folijo pazljivo zatesnimo na vseh stikih!

3.            Na ogrodje privijačimo oblogo iz gradbenih plošč (mavčno kartonske, močnejše mavčno vlaknene plošče ali po potrebi vodoodporne cementne plošče. 

Posebnosti: pazimo, katere vrste folijo izberemo. Če bodo v steni vtičnice ali električna  napeljava, preboje pazljivo zatesnimo. 

Prednosti: od izbire plošč za oblogo je odvisno, koliko toplote bodo akumulirale, koliko  bomo povečali tudi zvočno zaščito in kako težka bremena bomo lahko obesili na tako steno.  Z dvema slojema gradbenih plošč dobimo dovolj nosilno podlago tudi za obešanje visečih  omaric.

Toplotno izolacijsko sta oba načina enakovredna, ima pa vsak svoje prednosti, ki so tudi  lahko pomembne.

 

 

Več lahko izveste v trgovinah Kalcer ali na www.kalcer.si


Kontaktirajte ponudnika Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.