Samodejna biočistilna naprava Ecorock

Oglasno sporočilo

Samodejna biočistilna Ecorock Več velikosti in postopna vgradnja

Izdelek Ecorock je novejša biočistilna naprava, ki deluje povsem samodejno, kljub temu pa je voda, ki jo izpustimo v okolje primerno čista. Postopek in princip delovanja združuje predseparacijo in aerobično biološko filtriranje. Na izstopni strani izteka tako čista voda, da jo lahko brez pomislekov izpustimo v okolje, potok, reko ali jezero.  

 

Za bolj osamljene stavbe

Osnovni namen je uporaba v stavbah, ki so slabše ali občasno obiskane. Pri tem mislimo na planinske koče, kampe ali vikende. Za delovanje ne potrebuje elektrike, čiščenje usedlin pa bo potrebno vsaka 3 do 4 leta. Vgrajena je v tla pred objektom in deluje samodejno. Gravitacija pomika odplake skozi dovodne cevi in tanke, zrak, ki je potreben za delovanje razgrajevalnih bakterij pa doteka s pomočjo naravnega vleka.

 

Zanimiv način delovanja

Čistilno napravo Ecorock sestavljata dva ločena vkopana tanka iz HDPE plastike, ki sta povezana z več cevmi. Odplake vtekajo najprej v prvega, kjer se iz njih izločajo trdni delci, olja in masti. Pri tem se začne prva stopnja biološkega čiščenja, nato pa se delno očiščene odplake po cevi pretočijo v drugi tank, v katerem se nahaja biofilter. Pretok deluje samodejno, saj je cev položena z rahlim padcem. V drugi enoti se nahaja Ecorock  material, ki ga je proizvajalec obdelal z encimi. Ti pospešujejo rast čistilnih bakterij, ki predelajo organske delce in vodo očistijo v postopku, ki je kombinacija aerobično/ anoksične biološke razgradnje in čiščenja.

 

 

armex biocistilna ecorock

Biološka čistilna Ecorock je namenjena uporabi v slabše obiskanih objektih

baner zbiralniki dezevnice

 

Stopnja očiščenja do 98%

Druga enota deluje popolnoma samodejno, postopek čiščenja pa se izvede s samoregulacijo. Naprava nima nobenih gibljivih delov, za popolno aktiviranje po prvem zagonu potrebuje 24 ur, čistilna sposobnost pa se ne zmanjša kljub dolgim obdobjem brez dotoka odplak. Stroški delovanja in vzdrževanja so zelo nizki, zanesljivost delovanja pa visoka. V kompletu se nahajajo vsi deli, vgradnja pa je enostavna. Naprava deluje neslišno in izpolnjuje zahteve standarda EN 12566-3 ter ima nemški atest DIBt. 

 

Več velikosti in postopna vgradnja

SSerija Ecorock  zajema biočistilne naprave za čiščenje odpadne vode za 5, 10 in 15 oseb. Če jih postavimo vzporedno, lahko z njimi obdelamo odplake 30, 45 ali 60 oseb in več. V seriji Ecorock – M se nahajajo naprave srednje velikosti, ki očistijo odplake za 75 do 300 oseb. Če deluje več naprav vzporedno lahko prenesejo obremenitev 600, 900 ali več oseb.. Oba sistema lahko modularno dograjujemo glede na trenutne potrebe, kar je ena od večjih prednosti sistema.

 

armex oglas

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI