Nov prezračevalni sistem – rešitev za slab zrak in vlago!

Oglasno sporočilo

Lokalno prezračevanje deluje povsem enostavno in zelo je učinkovito. Enega ali več prostorov zračita dva ventilatorja, ki vedno delujeta istočasno.

Skoraj vsa stanovanja in sodobne stavbe so danes toplotno izolirane in opremljene z okni, ki zelo dobro tesnijo. Da bi zgubili čim manj toplote, se zračenja z odpiranjem oken običajno lotimo preredko in neučinkovito. Posledice so slab zrak, kuhinjski vonj v prostorih in na oblačilih, zidna plesen, vpliv na zdravje in celo poškodbe gradbene konstrukcije.

Prezračevanje skozi okna je kar težko opravilo, če hočemo doseči osnovno kakovost zraka, da virusov sploh ne omenjamo. S poskusi so ugotovili, da bi naj okna šestkrat dnevno odprli za pet minut na stežaj, pri tem pa vsakokrat zaprli ogrevanje. V eni povprečni zimi je to več kot tisoč zračenj in ker to ni izvedljivo, pogosto bivamo v prostorih s slabim zrakom.

 

Nov prezracevalni sistemPretok zraka se po 70 sekundah obrne ter prezrači, razvlaži in osveži enega ali več prostorov

Rešitev – lokalno prezračevanje

Lokalno prezračevanje deluje povsem enostavno in zelo je učinkovito. Enega ali več prostorov zračita dva ventilatorja, ki vedno delujeta istočasno. Vgrajena sta v zunanjo steno, pri čemer prvi vpihuje svež zunanji zrak, drugi pa slab zrak iz prostora črpa. Po krajšem času se smer vrtenja obeh ventilatorjev obrne, zrak skozi prostor se sedaj giblje v nasprotni smeri.

Ta menjava ima več prednosti. Sistem za izmenični tok zraka, kot tudi integrirani senzor vlage v prostoru, zagotavljata konstantno kakovost notranjega zraka. Vsaka enota ima vgrajen keramični izmenjevalec toplote, ki se med tokom zraka iz prostora ogreje, toploto pa nato odda vstopnemu hladnemu zraku, ki ga dovajamo od zunaj. Pri tem vgrajeni filtri prestrežejo še nečistoče, ki bi jih dobili v prostor z okenskim zračenjem. Pri tem pa je še izguba toplote  zanemarljiva, saj ima sistem kar 93 % toplotni izkoristek!

 

Seltronov prezračevalni sistem Ghost 160

Napredek na vseh področjih je tako skokovit, da je vsak novejši izdelek bolje oblikovan, učinkovitejši in tišji. To velja tudi za lokalno prezračevalno napravo, ki jo zastopa podjetje Seltron. S parom vgrajenih ventilatorjev lahko prezračimo tudi velike prostore, saj omogoča pretoke zraka do 60 m3 na uro. Ima več načinov delovanja, nočni je z 20 dB izjemno tih. Za primerjavo, dihanje 10 dB, šelestenje listja 20 dB, šepet 30 dB. Keramični toplotni izmenjevalec omogoča 93 % izkoristek, zaradi česar je primeren za subvencijo Eko sklada in bo uporabniku povrnil 20 % vloženega denarja.

 

Nov prezracevalni sistem Ghost 160

Prezračevalnik Ghost 160 samodejno in tiho prezračuje, filtrira in vrača toploto v prostor

 

Uporabnik lahko izbira med tremi izvedbami. Osnovna, BASE, ima dve hitrosti, vključevanje s stikalom ali daljinsko upravljanje. Izvedba ACTIVE ima žično povezavo med enotami, tipala za vlago in svetlobo, 3 hitrosti in še nočni način delovanja ter več avtomatskih funkcij, ki jih izberemo na daljincu. Izvedba WIRELESS ima vse lastnosti kot Active, vendar brezžično povezane enote, ki delujejo v načinu master/ slave in več avtomatskih funkcij, ki jih nastavimo na daljincu. Obe slednji lahko nadzirano obratujeta z do 16 prezračevalnimi enotami, ki nato delujejo kot celovit sistem.

Nov prezracevalni sistem lokalno prezracevanje daljinec

Z daljincem izbiramo način delovanja med več različnimi nastavitvami

Vgradnja prezračevalnega sistema in vzdrževanje

Vgradnja poteka hitro in brezprašno. V zidno izvrtino premera 160 mm vstavijo kompleten sklop z zunanjim nagibnim pokrovom, ki preprečuje vdor zraka, ko je naprava izklopljena. Uporabnik lahko sam enostavno dostopa do dvojnega filtra, ga opere in vrne nazaj, pogonski elektromotor in ležaji so najvišje kakovosti in ne potrebujejo vzdrževanja. Naprava v eni smeri prezračuje 70 sekund, nato se smer delovanja avtomatsko obrne. Deluje v razponu temperatur od -30°C do +50°C. Med mirovanjem senzorji ostanejo aktivni in bodo samodejno vključili delovanje, dokler nastavljen nivo vlažnosti ne bo spet dosežen. Skratka, svež zrak in nižji stroški ogrevanja so zagotovljeni.


 Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI