Mitsubishi prezračevanje za čist in svež zrak

Oglasno sporočilo

Glede na potrebe in tip zgradbe, lahko izbirate med različnimi načini prezračevanja – centralni prezračevalni sistem ali lokalni sistem prezračevanja.

Znano je, da onesnažen zrak zunaj škoduje vašemu zdravju. Pa veste, da enako velja za zrak, ki ga dihate v zaprtem prostoru? Kar 90 % časa preživimo v notranjih prostorih: doma, v šoli, v službi in ko gremo v trgovino ali v restavracijo. Kadar ne zračimo, je v zraku veliko prahu, plesni, pršic in plinov, kot so ogljikov monoksid, ki lahko resno škodujejo našemu zdravju. Šele ob pojavu COVID-19 smo se začeli zavedati, da je dobro prezračevanje nujno za naše zdravje in boljše počutje. Toda odpreti okna ne bo dovolj.

 

Mitsubishi prezracevanje katero izbrati

Premalo se zavedamo, da je kakovost zraka v zaprtim prostoru izjemno pomembna za naše zdravje.

Katero prezračevanje izbrati?

Odpiranje oken in vrat ter ustvarjanje prepiha je lahko začasna in trenutna rešitev, kadar potrebujete svež zrak v prostoru. Toda takšno prezračevanje ni vedno primerno, niti ni dolgoročno učinkovito. Tu nam pomagajo različni prezračevalni sistemi, saj:

  • zračijo ves čas in ne ustvarjajo prepiha,
  • ne hladijo prostora,
  • odvajajo vlago in varujejo pred nastankom plesni,
  • filtrirajo zrak in odstranjujejo alergene,
  • skrbijo za konstantno kvaliteten zrak.

Mitsubishi prezracevanje virusi bakterije prsice vlaga plesen

Ko ne zračimo, je v zraku veliko prahu, plesni, pršic, virusov in nečistoč, ki lahko resno škodujejo našemu zdravju.

Vrste prezračevalnih naprav

Glede na vaše potrebe in tip zgradbe, ki jo želite prezračevati, lahko izbirate med različnimi načini prezračevanja. Lahko se odločite za centralni prezračevalni sistem z vračanjem toplote ali pa za vaš zrak poskrbijo lokalni prezračevalni sistemi. Oba sistema lahko delujeta na principu vračanja toplote in s tem varčevanja energije. Takšen sistem prezračevanja se imenuje rekuperacija.

Kakšna je torej razlika med njimi?

 

baner prezracevanje

Lokalne prezračevalne naprave

Lokalni rekuperatorji skrbijo za prezračevanje v posameznem prostoru. Idealni so za prostore do 80 m2. Poleg tega, da prezračujejo, je njihova naloga, da vrnejo nazaj v prostor vse do 80 % toplote.

Lokalne prezračevalne naprave VL-50ES2-E in VL-100EU5-E imajo dvostopenjski ventilator z nastavitvijo pretoka na 60% in 100% celotne količine ter že znani toplotni izmenjevalec LOSSNAY. Lokalne prezračevalne naprave so primerne za stensko montažo v bivalnih in pisarniških prostorih, zaradi celuloznega izmenjevalca pa niso primerne za prezračevanje prostorov z visoko vsebnostjo vlage – npr. kopalnic.

Mitsubishi prezracevanje lokalni rekuperator delovanje

Delovanje lokalnega prezračevalnega sistema z vračanjem toplote – rekuperacijo

Za montažo takšnega sistema ni treba velikih gradbenih posegov. Za dovod in odvod zraka potrebujemo največ 2 odprtini, zato je to odlična izbira za posamezne prostore že obstoječih zgradb, kjer potrebujemo stalno prezračevanje: kleti, jedilnice, spalnice in drugi prostori, ki so podvrženi zastajanju zraka in vlage v prostoru ter s tem nastajanju plesni.

Mitsubishi prezracevanje lokalni rekuperator Lossnay


Mitsubishi Electric lokalne prezračevalne naprave odlikujejo varčnost, tiho delovanje in eleganten videz, ki se ujema z različnimi stili opreme.


Centralne prezračevalne naprave

Centralno prezračevanje je namenjeno prezračevanju in rekuperaciji celotnega objekta. Njegova naloga je, da v prostor dovaja svež zrak, hkrati pa iz njega odvaja slab zrak, poln vlage in vonjav. Odvisno od modela so taki sistemi zmožni ustvariti pretoke zraka do 2500 m3/h, kar pomeni, da so primerni za različne vrste objektov. Centralno prezračevalno napravo je najlažje vgraditi že ob sami gradnji, saj je sistem preko prezračevalnih cevi tako razvejan po celotni zgradbi.

Mitsubishi Electric centralni prezračevalni sistem ima različne modele glede na izmenjavo zraka/h in namen uporabe, prav tako pa lahko njegove enote namestite v zelo majhne prostore in spuščene strope.

ream prezracevalna naprava Mitsubishi Electric

Deluje v pogojih s temperaturo zunanjega zraka od 0°C do 40°C in od 30 do 90% relativne vlage ter z možnostjo upravljanja s stenskim upravljalnikom, ki omogoča popolno elektronsko regulacijo. Z vidika bivalnega udobja je kvaliteta zraka izredno pomembna, zato je prezračevanje ključnega pomena za kvalitetno bivanje.

Vse Mitsubishi Electric VL prezračevalne naprave se nahajajo tudi na seznamu za subvencije Eko Sklada.

Izbira prezračevanja

Pri izbiri pravega prezračevanja je seveda treba upoštevati nekaj smernic, da čim manj posegamo v objekt, prihranimo in dosežemo optimalen učinek:

  • velikost prostora,
  • objekt (že obstoječa zgradbaali nova gradnja hiše),
  • koliko prostorov želimo prezračevati,
  • kaj želimo s prezračevalno napravo doseči.

Svetovanje, izbira in povezovanje z instalaterji prezračevalnih sistemov

Pri podjetju REAM vam pomagajo najti najboljšo rešitev za prezračevanje vašega doma, pisarne ali poslovnega prostora. Stopite v stik z njimi in si zagotovite svetovanje strokovnjaka za prezračevanje, podporo pri uporabi sistema ter servis in vzdrževanje.

Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na dobavitelja Mitsubishi prezračevalnih naprav, klima naprav in naprav za ogrevanje – podjetje REAM.


Za več informacij o Mitsubishi prezračevalnih sistemih izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI