Kako težko je dobiti mojstre in kako dolgo traja, da začnejo z delom, ve vsak, ki je v zadnjih letih gradil, ali se lotil adaptacije kopalnice. Kakovostni izvajalci so zasedeni, res moramo imeti srečo, da dobimo nekoga, ki je hitro na voljo in delo dobro opravi. Ker je čas denar, je višja cena logična, čeprav ne zaželena. In rešitev?

 

adaptacija kopalnice

Sodobna, moderna kopalnica: udobje in praktičnost sta najpomembnejša

Pri adaptaciji kopalnice je čas, porabljen za vsa potrebna opravila, še posebej pomemben. Kopalnica je običajno v sredini stanovanjskih prostorov, zato nas motita umazanija in hrup, normalno življenje je krepko moteno, še posebej, če gre za edino kopalnico v stanovanju.

Če nam je hitrost izgradnje kopalnice pomembna, nam lahko sistem wedi močno skrajša čas, potreben za izvedbo. Poleg tega pa ima sistem wedi še eno prednost: ker je delo z elementi wedi preprosto, ga lahko izvajajo mojstri vseh poklicev, vodovodarji, zidarji, keramičarji, če pa smo dovolj spretni, izkušeni in samozavestni, nas nič ne ovira, da se dela ne bi lotili kar sami. Tako prihranimo še  čas usklajevanja med različnimi izvajalci.

 

Katera dela si pri adaptaciji kopalnice s sistemom wedi poenostavimo?

 1. Postavimo ločilno steno ob tuš kabini, pult, police ali omarice

Za pregradne stene, ki niso obremenjene ali nosijo le lažja bremena, kot so tuš, ogledalo ali police, uporabimo plošče wedi, debele 5 cm, 8 cm ali 10 cm. Segajo od tal do stropa, posebne konstrukcije ne potrebujejo, spajamo jih z lepljenjem. Ker so precej močne, lahko iz njih brez težav izdelamo pulte za umivalnike, dizajnerske umivalnike posebnih oblik, stopnice ali omarice, ki jih lahko obložimo z mozaikom, keramiko, naravnim ali umetnim kamnom ali s cementnimi dekorativnimi premazi.

 

adaptacija kopalnice police

 1. Izdelamo tuš v nivoju tal

Za preprost vstop pod tuš in lažje čiščenje uporabimo naklonske plošče wedi Fundo. Plošče imajo izdelan naklon proti odtoku, ki je lahko na sredini, ob strani ali kanaleta. Plošče Wedi Fundo za tuš obstajajo v različnih velikostih in se jih lahko prilagaja na dimenzije, ki jih potrebujemo. Zaradi natančne izdelave naklonov jih je zelo lahko obložiti s keramiko, če pa želimo še hitrejši in enostavnejši zaključek, namesto keramike uporabimo pokrivne plošče wedi Fundo TOP, ki so izdelane v enem kosu in se podlagi popolnoma prilegajo. Površina je nedrseča, higienična in v modernih odtenkih. Plošče so odporne, lahke in preproste za polaganje, velikost pa lahko prilagodimo našim  potrebam.

 1. Izdelamo sedež pod tušem

Če cenimo udobje in mislimo vnaprej, bomo v tuš gotovo postavili sedež ali klopco. Sedež pod tušem olajša higieno in poskrbi za varnost slabše gibljivih ljudi. Klopco ali sedež lahko izdelamo sami iz plošč wedi, lahko pa uporabimo tovarniško izdelane modele.

 

adaptacija kopalnice klopca pod tusem

Vsaj majhna vogalna klopca za lažje umivanje nog, za starejše, pomoč otrokom, poškodovane… Ste opazili, da je kopalnica zaradi tuš kabine brez kadi in steklene stene videti večja?

 1. Zaključimo stene in tla s TOP oblogami

Če smo se odločili za wedi Fundo TOP tla v tuš kabini, lahko z enakim materialom oblečemo tudi stene. V primerjavi z velikoformatno keramiko je vgradnja in prilagajanje plošč wedi Wall TOP bistveno lažje. Lepijo se s sistemskih lepilom, ki je obenem vodotesno. Iz enakega materiala se dobijo že izdelane stenske niše, brez katerih pod tušem seveda ne gre.

Plošče wedi Wall TOP lahko uporabimo tudi za preplastitev stare keramike, ki je zato ni treba odstranjevati – spet nam je prihranjen najmanj en dan dela z razbijanjem in prenašanje ter odvoz odpadnega materiala na deponijo.

pasica aplikacija

 1. Vgradimo kad, zapremo nosilec za WC

S setom plošč za oblogo kadi je kad obložena v 15 minutah. Dobesedno. Plošče odrežemo na želeno dolžino, višino pa reguliramo z nastavljivimi vijaki.

adaptacija kopalnice plosca wedi I BOARD i

Posebna wedi plošča I-BOARD ima že izdelane natančne izvrtine na mestih, kjer so standardno pozicionirani nosilci za WC in odtočna cev. Obloga Geberitovega ali vseh drugih standardnih nosilcev za wc ne bi mogla biti bolj preprosta.

 1. Izravnamo staro steno

Kadar kombiniramo keramične ploščiče ali mozaik različnih debelin ali kadar želimo izravnati steno, na kateri je keramika samo na spodnjem delu, uporabimo 4 ali 6 mm debele plošče wedi, da steno izravnamo.

 

adaptacija kopalnice mozaik


Pri prenovi kopalnic imajo wedi izdelki kar nekaj prednosti:

 • prenova je hitra,
 • delo je bolj čisto,
 • manj je razbijanja,
 • površine so natančno izravnane,
 • ni potrebno odstranjevati stare keramike,
 • wedi TOP plošče pa se enostavno čistijo in drsijo.

Kopalnica v montažni leseni hiši


kopalnica lesena hisaKopalnice v novejših in v starejših hišah, pogosto zamakajo. Prihaja do pojava plesni in škode na materialih. Še posebaj je dobra zatesnjenost pomembna, če gre za lesene hiše ali lesen strop, saj si ne želimo vode v leseni konstrukciji. Ker se vodotesnost keramične obloge lahko sčasoma zmanjša (razpoke v fugah in na stikih sten in stropov), moramo poskrbeti za vodotesno podlago.Adaptacija kopalnice - primer

wedi plosce prenova kopalnice pred prenovo

 Obnova kopalnice je že v teku, prostor je z relativno veliko površino in dopušča kar nekaj dobrih možnosti postavitve elementov.

 

wedi plosce med prenovo kopalnice

Ta prenova kopalnice je bila dobro premišljena za mnogo namenov z večimi detajli. Npr. odtok iz tuš kabine je speljan v režo na steni. Wedi plošče so sestavni del stene tuš kabine, stenske police, omarice za umivalnik in obloge kadi. Tudi stene so obložene s wedi ploščami: s tem so stare stene idealno izravnane in toplotno izolirane. Prostor je veliko prijaznejši.

 

wedi plosce Kopalnica po prenovi

Prenova kopalnice po končanju del z wedi ploščami. Ta prenova izgleda kot vsaka druga, vendar se v njej skriva kar nekaj praktičnih rešitev, ki jih drugje ne boste našli. Končni izdelek je lepa moderna kopalnica.


Več informacij o rešitvah izgradnje ali adaptacije kopalnic najdete v trgovinah Kalcer po Sloveniji ali pišite na spodnji obrazec


Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.