Ionska mehčalna naprava za odpravo vodnega kamna

Ionski izmenjevalec ali ionska mehčalna naprava je naprava, ki na osnovi ionske izmenjave nase veže kalcij in magnezij in s tem mehča vodo.

Prisotnost kalcijevih in magnezijevih karbonatov v vodi povzroča trdoto vode. Trda voda zaradi izločanja vodnega kamna zmanjšuje toplotno prevodnost grelno/hladilnih naprav. S tem se močno poveča poraba energije in znatno skrajša življenjska doba grelno/hladilnih naprav.

 

ionska mehcalna naprava mehca vodo

 

Kako deluje ionska mehčalna naprava?

Vodni kamen se odlaga na vodovodne cevi in zmanjšuje njihov koristni presek dokler jih popolnoma ne zamaši. Obloge vodnega kamna na grelcih vode so vzrok večje porabe energije in pogosto vodijo v okvare grelcev. Že samo 3 mm debele obloge vodnega kamna na grelcih povečajo porabo energije za 25 %. Vodni kamen maši mrežice (perlatorje) na pipah in kvari pipe, ventile, pralne stroje, pomivalne stroje, gospodinjske aparate in ostale priključene naprave. Poleg tega so obloge vodnega kamna idealno gojišče za zelo nevarne bakterije kot je na primer Legionella.

Pranje oblačil v trdi vodi, to je vodi z veliko vodnega kamna poškoduje vlakna tkanin in s tem občutno skrajša njihovo življenjsko dobo. Detergenti in mila se v trdi vodi slabše penijo in izpirajo. Po tuširanju s trdo vodo nastane neprijeten občutek suhe in srbeče kože.

 

ionske mehcalne naprave

Zakaj je odstranjevanje in preprečevanje vodnega kamna tako pomembno?

Odstranjevanje vodnega kamna ni enostavno. Zahteva veliko truda, časa in uporabo dragih, agresivnih in zdravju škodljivih čistil, ki po nepotrebnem onesnažujejo naše okolje. Zato je potrebno vodo mehčati. Vodo učinkovito mehčamo z uporabo ionskega izmenjevalca.

Ionski izmenjevalec ali ionska mehčalna naprava je naprava, ki na osnovi ionske izmenjave nase veže kalcij in magnezij in s tem mehča vodo.

Ionski izmenjevalec ali ionska mehčalna naprava iz vode odstrani vodni kamen in s tem popolnoma odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša. Ionske mehčalne naprave nudijo popolno zaščito in zadovoljstvo.

Ionske mehčalne naprave so namenjena mehčanju vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih, hotelih in v industriji.


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI