Nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 varčuje z energijo

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 doseže temperaturo predtoka do 65 °C in je dealna rešitev za ogrevanje tako starejših kot novih hiš.

Če ste med tistimi, ki želijo svoj dom opremiti tako, da je prijazen do okolja in obenem do vaše denarnice, vam predstavljamo idealno rešitev – nizkotemperaturno toplotno črpalko Daikin Altherma 3.

 

toplotna crpalka DAIKIN Altherma 3

Nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 – notranja in ztnanja enota

Kaj pravzaprav je toplotna črpalka?

V osnovi je toplotna črpalka sistem, ki skrbi za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode vašega doma. Povezuje se z različnimi oddajniki toplote, kot so talno ogrevanje, konvektorji in hranilniki sanitarne tople vode, kar zagotavlja optimalno temperaturo v vašem domu ne glede na letni čas.

 

Za kakšne sisteme je nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 primerna?

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 doseže temperaturo predtoka do 65 °C in je zaradi te lastnosti idealna rešitev za adaptacije in novogradnje v objektih s talnim in radiatorskim ogrevanjem.

 

baner toplotne crpalke

 

Notranja enota toplotne črpalke DAIKIN Altherma 3

Notranja enota toplotne črpalke se lahko naroči v beli ali srebrno sivi izvedbi, možna pa je tudi izbira velikosti integriranega hranilnika vode, 180 ali 230 L. Notranja enota ima tlorisne dimenzije 600 x 600 mm, kar omogoča neproblematično vključitev v postavitveni prostor. Vse hidravlične komponente so na vrhu in dostopne od spredaj. Stikalna/elektro omarica se lahko enostavno sname in postavi v položaj za servisiranje. V enoti je serijsko vgrajen izločevalec nečistoč, kot tudi prelivni ventil, ki zagotavlja minimalni pretok ne glede na izvedbo sekundarne hidravlike. Istočasno ponuja Altherma 3 (v primeru BUH-a), da se odtajevanje zunanje enote vrši preko energije akumulirane v hranilniku sanitarne tople vode (odpade potreba po minimalne volumnu sistemske vode). Izboljšana je tako izolacija hranilnika sanitarne tople vode, ki ima za 27% boljšo izolativnost, kot tudi možnost priklopa cirkulacijskega voda.

 

Estetski in trajnostni dizajn

Daikin toplotne črpalke ponujajo več kot le ogrevanje. Opravljajo lahko tudi funkcijo klimatske naprave, saj lahko z njimi poleg ogrevanja tudi hladimo prostore, ter si zagotovimo dovolj sanitarne tople vode.  

Zasnovane v Evropi za Evropo, izdelane tako, da prenesejo ostre evropske zime, oblikovane pa so v skladu z evropskimi standardi in vplivom na okolje. Inovativno hladilno sredstvo R-32 zagotavlja nižji vpliv na globalno segrevanje.

 

Pametno upravljanje za vaše udobje

Vašo toplotno črpalko Daikin Altherma 3 boste lahko enostavno upravljali preko pametne naprave z aplikacijo Onecta, združljivo z Google Assistant in Amazon Alexa.

Lahko se odločite tudi za stenski intuitiven vmesnik Daikin Madoka, ki omogoča krmiljenje toplotne črpalke z gumbom na dotik ali preko Bluetooth povezave z aplikacijo Madoka Assistant za pametne naprave.

toplotna crpalka DAIKIN Altherma 3 aplikacija

toplotna crpalka DAIKIN Altherma 3 termostati


Zakaj izbrati Daikin nizkotemperaturno toplotno črpalko?

  • Nižji stroški energije: Za vsak porabljen kilovat električne energije toplotna črpalka ustvari med 3- in 4-kilovate obnovljive energije.
  • Varčevanje s prostorom: Na voljo so različne oblike in velikosti, kar olajša izbiro idealne toplotne črpalke za vaš prostor.
  • Trajnost: Ob pravilnem vzdrževanju lahko toplotne črpalke učinkovito delujejo več kot 10 let.
  • Prijaznost do okolja: Brez lokalnih emisij, z možnostjo povezave z okolju prijaznimi viri električne energije.

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 – učinkovita in na seznamu Eko sklada

Govorimo o toplotni črpalki tretje generacije, tip Altherma 3, ki predstavlja nova merila na področju zmogljivosti in učinkovitosti. Slednja se lahko pohvali s sezonsko učinkovitostjo Erp A+++. Posledično je uvrščena na seznam subvencioniranih toplotnih črpalk EKO sklada in lahko za njeno vgradnjo pridobite nepovratna sredstva. Višino nepovratnih sredstev Eko sklada lahko preverite TUKAJ!


Za vsa morebitna dodatna vprašanja oddajte povpraševanje na spodnjem kontaktnem obrazcu, kjer bodo znali najti rešitev za vaš izziv s področja ogrevanja.


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI