Toplotna črpalka + solarni sistem

Zamislite si na svoji strehi solarne panele za zajemanje energije iz narave, minimalne stroške ogrevanja in prav nobenih emisij. Kaj bi lahko bilo boljše?

Zamislite si na svoji strehi solarne panele za zajemanje energije iz narave, minimalne stroške ogrevanja in prav nobenih emisij. Kaj bi lahko bilo boljše? Edina ovira je, da sonce ne sije vsak dan in je težko shraniti sončno energijo za daljši čas. Prav zato je Nibe plasiral na trg solarne pakete solarnih panelov v kombinaciji s toplotnimi črpalkami. To vam omogoča, da lahko uživate v brezplačni energiji vedno, ko je le ta na voljo, saj regulacija toplotne črpalke za ogrevanje prestreza sončno energijo za objekta in sanitarne vode.

 

Svoj sistem lahko nadgradite

V kolikor že imate vgrajeno toplotno črpalko lahko svoje stroške dodatno znižate z vgradnjo sončne elektrarne. Če načrtujete novo hišo ali obnavljate obstoječo, razmislite o vgradnji celovitega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko v kombinaciji s solarnim sistemom.

Kombinacija sončna elektrarna in toplotna črpalka zmanjšuje obremenjenost in čas delovanja kompresorja, kar vam zagotavlja daljšo življenjsko dobo toplotne črpalke. Investicija v moderno, čisto in cenejše ogrevanje zvišuje tudi vrednost vaše nepremičnine.

nibe 2 Novi solarni paneli NIBE

 

Na slovenskem trgu predstavljamo novost švedskega proizvajalca Nibe, ki je v letu 2015 plasiral nove solarne pakne sisteme v kombinaciji s toplotnimi črpalkami. Paneli so nov proizvod, visoke kakovosti, ki ustrezajo pogojem za pridobitev subvencije Eko sklada. Nove solarne panele je možno kombinirati z vsemi tipi toplotnih črpalk proizvajalca Nibe, kot tudi samostojno, s ustreznim bojlerjem ali hranilnikom toplote.

Paneli so dobavljivi za vertikalno ali horizontalno namestitev, prav tako jih lahko namestimo na vse vrste streh in na fasado. Posamezen panel ima površino 2 m2 in učinkovitost preko 82 %.

 knut shema toplotna solarni sistem

Celovita rešitev za ogrevanje NIBE

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI