Elektro Maribor: Prva vračila v ponedeljek

Elektro Maribor: Prva vračila v ponedeljek Pri znesku vračila bodo upoštevali razliko v ceni energije za gospodinjstva v obdobju od 1. januarja 2008 do 1. februarja 2009, zamudne obresti in pripadajoč DDV, ne pa tudi omrežnine in trošarineElektro Maribor, d.d., bo s prihodnjim tednom pričel izvajati vračila preveč zaračunane električne energije vsem svojim gospodinjskim odjemalcem, ne glede na to, ali je Odvetniška družba Matoz zanje podala zahtevek za vračilo ali ne. Zaradi velikega števila odjemalcev, Elektro Maribor z električno energijo oskrbuje 189.000 odjemalcev, bo vračanje izpeljano po segmentih. Prva vračila bodo izvedena v ponedeljek, 23. avgusta, so včeraj sporočili iz Elektra Maribor. Odjemalci električne energije bodo prejeli obvestila o znesku, ki jim ga bo Elektro vrnil.

Pri znesku vračila bodo upoštevali razliko v ceni energije za gospodinjstva v obdobju od 1. januarja 2008 do 1. februarja 2009, zamudne obresti in pripadajoč DDV, ne pa tudi omrežnine in trošarine

 

“Elektro Maribor, d.d., bo s prihodnjim tednom pričel izvajati vračila preveč zaračunane električne energije vsem svojim gospodinjskim odjemalcem, ne glede na to, ali je Odvetniška družba Matoz zanje podala zahtevek za vračilo ali ne. Zaradi velikega števila odjemalcev, Elektro Maribor z električno energijo oskrbuje 189.000 odjemalcev, bo vračanje izpeljano po segmentih. Prva vračila bodo izvedena v ponedeljek, 23. avgusta,” so včeraj sporočili iz Elektra Maribor. Odjemalci električne energije bodo prejeli obvestila o znesku, ki jim ga bo Elektro vrnil.

Elektro Maribor je od Odvetniške družbe Matoz do včeraj prejel okrog 9500 zahtevkov za povračilo preveč zaračunane električne energije – kot je znano, se zahtevki nanašajo na plačila za elektriko, ki so jo vsi slovenski distributerji leta 2008 podražili istočasno in za enak odstotek, Urad za varstvo konkurence pa je to dejanje označil kot kartelni dogovor. Društvo za vračilo preveč plačane električne energije, ki ga vodi ekonomist dr. Rado Pezdir, je poleti začelo zbirati zahtevke odjemalcev za izplačilo razlike v ceni in jih začelo predajati elektrodistribucijskim podjetjem. Za vsakega porabnika so, kot smo poročali, zahtevali vračilo in še 75 evrov za odvetniške in administrativne stroške.

 

Na prejete zahtevke je, kot so sporočili včeraj, Elektro Maribor Odvetniški družbi Matoz podal odgovor, da so ti brezpredmetni, stroškovni zahtevki pa neutemeljeni, saj so v družbi Elektro Maribor še pred prejetjem zahtevkov javno objavili, da bodo vsem odjemalcem povrnili preveč zaračunane zneske električne energije. Prav tako je Elektro Maribor Odvetniško družbo Matoz obvestil, da se bodo vračila pričela izvajati za vse odjemalce, ne glede na to, ali je bil podan zahtevek ali ne, ter da bodo zaradi velikega števila odjemalcev, teh ima družba 189.000, izvajana po segmentih. Prva obvestila o vračilih bodo, zagotavljajo v Elektru Maribor, poslana v ponedeljek, 23. avgusta….


Celoten članek: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2010082005568292

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI