Prihajajoča EuP direktiva že v Grundfos črpalkah

Grundfos je globalno podjetje, ki sodi med vodilne proizvajalce črpalk v svetu. Ima več kot 16.000 zaposlenih in letno proizvede okoli 16 milijonov črpalk.134 podjetij iz 51 držav na vseh celinah pomaga pripeljati črpalke do vsakega kotička na svetu; od zagotavljanja pitne vode za odprave na Antarktiko, namakanja nizozemskih tulipanov, nadziranja podtalnice pod deponijami odpadkov v Nemčiji, pa vse do klimatizacije hotelov v Egiptu.


Grundfos je globalno podjetje, ki sodi med vodilne proizvajalce črpalk v svetu. Ima več kot 16.000 zaposlenih in letno proizvede okoli 16 milijonov črpalk.

134 podjetij iz 51 držav na vseh celinah pomaga pripeljati črpalke do vsakega kotička na svetu; od zagotavljanja pitne vode za odprave na Antarktiko, namakanja nizozemskih tulipanov, nadziranja podtalnice pod deponijami odpadkov v Nemčiji, pa vse do klimatizacije hotelov v Egiptu.

 

grunfos_EuP_direktiva

Pripravljeni na EuP direktivo.


Grundfos si nenehno prizadeva, da bi naredil še bolj uporabniku prijazne, zanesljive ter obenem energetsko varčne in učinkovite izdelke, oziroma, da bi z izboljšavami pridobili tako uporabniki kot tudi okolje. Grundfos črpalke so opremljene z najsodobnejšo elektroniko, ki omogoča prilagajanje obratovanja trenutnim potrebam. To ne zagotavlja samo udobja uporabniku, temveč tudi prihrani veliko energije.

 

GRUNTFOS_crpalka_alpha_2_1
Vgrajena črpalka Alpha2 v običajnem gospodinjstvu
GRUNTFOS_crpalka_alpha_2_2
Strokovno svetovanje ob nakupu je na voljo pri Grundfos pooblaščenih prodajalcih
GRUNTFOS_crpalka_alpha_2_3
Nova generacija Alpha2 črpalk vgrajenih v bolnišnici


Za ohranitev vodilnega položaja posveča Grundfos veliko pozornosti raziskavam in razvoju, ki so usmerjeni h končnim uporabnikom, s katerimi se posvetuje pri razvijanju novih izdelkov in pri izboljševanju že uveljavljenih. Pri raziskavah in razvoju novih, boljših rešitev uporablja najsodobnejšo tehnologijo v črpalni industriji ter nenehno sodeluje z univerzami in uglednimi izobraževalnimi institucijami.


Nova EuP (energy using products) regulativa na naše tržišče prinaša veliko sprememb. Od 16. junija 2011 morajo vsi elektromotorji, torej tudi tisti, ki poganjajo črpalke, zadovoljiti IE 2 standard. Grundfos na svojih črpalkah take motorje vgrajuje že od leta 2003. S 1. januarjem 2013 pa bodo morale imeti vse obtočne črpalke indeks energetske učinkovitosti* največ 0,27, kar pa danes Grundfos že omogoča s črpalkami Magna in Alpha. Od 1. januarja 2015 pa bodo morali vsi elektromotorji moči med 7,5 in 375 kW zadovoljiti IE 3 standard ali pa biti pri IE 2 standardu opremljeni s frekvenčnim pretvornikom. Ravno tako bodo morale imeti s 1. januarjem vse črpalke indeks energetske učinkovitosti največ 0,23.


grunfos_Alpha2

Grundfos Alpha2 AUTOADAPT  je pripravljena na prihodnost. Kaj pa vi?

Obetajo se nam torej ključne spremembe na področju učinkovite rabe električne energije, na kar pa so Grundfos proizvodi pripravljeni.

V jesenski akciji, ki traja med 1.9.2012 in 30.11.2012, lahko pri Grundfos pooblaščenih prodajalcih v akciji kupite črpalke Alpha2(L) in si zagotovite 5-letno garancijo. Več informacij na www.grundfos.si ali na telefonski številki 01/568 06 10


* indeks energetske učinkovitosti je razlika v letni porabi med novim energijskim proizvodom in podobnim standardnim modelom


Več na www.grundfos.si
Telefon: 01/ 568 06 10


 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI