Zelo živahno energetsko področje kljub krizi

 


Kljub gospodarski krizi ali morebiti prav zaradi nje, se na področju energetike veliko dogaja in to se odraža tudi na aktualnem sejemskem četverčku, ki bo v Celju potekal vse do petka. Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je pozdravil novosti, ki jih ponujajo štirje specializirani sejmi. “Predvsem na področju fotovoltaike je lepo videti razvoj. Tudi pri nekaterih drugih tehnologijah, ki spodbujajo obnovljive vire energije, je Slovenija naredila korak naprej. Sejem je zelo bogat tudi v strokovnem smislu,” je po krajšem ogledu sejmišča povedal Lahovnik.

Celjsko sejmišče v teh dnevih zaznamujejo mojstri učinkovitosti energije, opreme in trajnosti. Štirje sejmi s področja energetike, industrijskega vzdrževanja, varjenja in rezanja ter ekologije in varovanja okolja ponujajo zadnje dosežke omenjenih področij, ki prispevajo k doseganju nacionalnih energetskih in okoljskih ciljev.

Lahovnika je med drugim navdušilo tudi dejstvo, da imajo kaj videti obiskovalci, ki se odločajo za prenovo poslovnih prostorov in hiš. Sejemski četverček pa predstavlja obogatitev ponudbe mesta Celja, ki je tradicionalno sejemsko mesto.

Če je prvi dan zaznamovala aktualna razprava o nacionalnem energetskem programu, bosta drugi in tretji sejemski dan minila v znamenju okoljskega simpozija o (Ne)varnem ravnanju z nevarnimi odpadki v Sloveniji .

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI