Suša je premagljiva z zbiranjem deževnice

Oglasno sporočilo

Suša je v zadnjih letih vedno pogostejši vremenski pojav. Pred daljšimi sušnimi obdobji se lahko zaščitite z zbiranjem deževnice.

Suša so tudi pri nas postala resna tema tako medsosedskih kot tudi meddržavnih pogovorov. Kakšne rešitve in rezultate teh pogovorov in dogovorov za sanacijo škodljivih vplivov suše na naš vsakdan lahko pričakujemo od države? Ne vemo. Bomo pa zagotovo v prihodnje deležni redukcij pitne vode prek vodovodnega omrežja. Pričakujemo lahko tudi vse večje težave z zagotavljanjem ustrezne kakovosti pitne vode. Zagotovo pa se bo voda, ki priteče iz naših pip, samo še dražila.

 

Susa

 

Suša in kako se z zbiranjem deževnice uspešno boriti z njo?

Kaj lahko naredimo kot posamezniki, da se zaščitimo pred temi skrb vzbujajočimi napovedmi? Zagotovo je prva možnost ta, da začnemo razmišljati o sistemu za zbiranje deževnice in njeni uporabi. Deževna obdobja očitno postajajo vse skromnejša, zato jih bomo morali takrat, ko so, čim bolj izkoristiti in zbrati dovolj veliko vode za premostitev skozi sušna obdobja. Zbrano vodo lahko uporabimo za zalivanje (samooskrbnega) zelenjavnega vrta, pranje avtomobilov, pranje perila in splakovanje WC-kotličkov. Na ta način lahko privarčujemo tudi 50 % stroškov na položnicah za pitno vodo. V skrajnem primeru jo ob vgrajenem ustreznem filtrirnem sistemu lahko uporabimo tudi za pitje, kuhanje in umivanje.

baner zbiralniki dezevnice

Povprečna družina v hiši na mesec porabi od 13 do 15 kubičnih metrov vode in bi za vse našteto potrebovala zbiralnik deževnice zmogljivosti od 6 do 10 kubičnih metrov. Tako bi dosegli okvirno 30-dnevno rezervo v primeru bolj sušnih obdobij brez padavin.


zbiralnik dezevnicePreberite tudi:

Zbiralnik deževnice – banka lastne deževnice

Z zbiranjem deževnice lahko prihranimo polovico stroška za pitno vodo. Zbrano deževniško vodo lahko uporabimo za pranje avtomobila, za splakovanje stranišč, pranje perila, zalivanje zelenjavnih vrtov, rož in zelenic. Ko nas preseneti suša, je lahko zbrana deževnica ob ustreznem filtriranju uporabna tudi za pitne in kuhanje.Strokovnjaki podjetja Armex iz Ivančne Gorice vam lahko za vašo situacijo in pričakovanja svetujejo najbolj optimalno rešitev za zbiranje in rabo deževnice in vam tudi dobavijo kakovosten sistem, od rezervoarja, črpalke, filtrov pa vse do zadnjega tesnila po ugodni ceni. Ponujajo tudi rešitve za namakanje za večje kmetijske površine, rastlinjake in sadjarske nasade.


Če vas zanima cena in izvedba, izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI