Izdelki, ki vam lahko pomagajo privarčevati energijo

Izdelki, ki vam lahko pomagajo privarčevati energijo Če prihranite nekaj evrov pri stroških za elektriko in ogrevanje, so ti enako vredni, kot če bi jih zaslužili. Poleg tega je včasih lažje prihraniti denar, kot pa ga dobiti. Preberite si torej, katere naprave, svetila in drugi izdelki vam lahko pomagajo privarčevati težko prislužen denar.

Če prihranite nekaj evrov pri stroških za elektriko in ogrevanje, so ti enako vredni, kot če bi jih zaslužili. Poleg tega je včasih lažje prihraniti denar, kot pa ga dobiti. Preberite si torej, katere naprave, svetila in drugi izdelki vam lahko pomagajo privarčevati težko prislužen denar.

LED-svetila

LED-svetila trajajo dlje kot navadne žarnice, fluorescente sijalke ali halogenske žarnice. Z LED-svetilkami boste prihranili energijo, pa še manj dela z vzdrževanjem in menjanjem žarnic boste imeli, saj zdržijo več let. Tako so tudi dobra izbira za novo leto, ki se bliža.


Energijski zaslon na dotik

Z merilnikom porabljene energije boste natančno vedeli, koliko energije porabijo vaše elektronske naprave in gospodinjski aparati. Tako boste veliko lažje ugotovili, kaj lahko storite, da bi zmanjšali porabo energije.

Odplaknite finančne skrbi

Z varčevalnimi glavami za prho in pipe lahko privarčujete precej vode. Z nizkopretočno glavo lahko pri prhanju porabite tudi do polovico manj vode, pritisk curka pa je vseeno močan, tako da boste lahko še vedno uživali v jutranji prhi. Na pipe lahko namestite kapljični nastavek, ki razprši curek vode. Varčevalne glave in pipe niso drage, pa tudi namestiti jih ni težko…

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI