Mnogih županov učinkovita raba energije ne zanima

Mnogih županov učinkovita raba energije ne zanima V Krškem so ponosni na prejeto priznanje za energetsko najučinkovitejšo občino v Sloveniji, ponekod se s tem vprašanjem še ne ukvarjajo Krško Na natečaju portala Energetika.net z nazivom En.občina 010, na katerega se je res odzvalo samo 14 od 212 slovenskih občin, je v absolutni konkurenci naziv energetsko najbolj učinkovita občina v Sloveniji pripadel občini Krško. V Krškem so podelitev omenjenega priznanja po tihem tudi pričakovali, saj energetski učinkovitosti že nekaj časa posvečajo posebno pozornost. Ne nazadnje najdemo v Krškem tudi sedež fakultete za energetiko. Krški župan Franc Bogovič je ob prejemu priznanja povedal, da so se v tej posavski občini že pred časom odločili za celovit pristop k trajnostnemu razvoju, poskrbeli za plinifikacijo mesta, uvedli javni promet ter začeli izvajati še vrsto drugih ukrepov. Občinski svetniki so med drugim že leta 2007 sklenili, da bodo do leta 2015 energetsko sanirali vse javne objekte.

V Krškem so ponosni na prejeto priznanje za energetsko najučinkovitejšo občino v Sloveniji,  ponekod  se s tem vprašanjem še ne ukvarjajo

Krško  Na natečaju portala Energetika.net z nazivom En.občina 010, na katerega se je res odzvalo samo 14 od 212 slovenskih občin, je v absolutni konkurenci naziv energetsko najbolj učinkovita občina v Sloveniji pripadel občini  Krško. V Krškem so podelitev omenjenega  priznanja po tihem tudi pričakovali,  saj energetski učinkovitosti že nekaj časa posvečajo posebno pozornost. Ne nazadnje najdemo  v Krškem tudi sedež fakultete za energetiko. 

Krški župan Franc Bogovič je ob prejemu priznanja povedal, da so se v tej posavski občini že pred časom odločili  za celovit pristop k trajnostnemu razvoju, poskrbeli  za plinifikacijo mesta, uvedli javni promet  ter začeli izvajati še vrsto drugih ukrepov. Občinski svetniki so med drugim že leta 2007 sklenili, da bodo do leta 2015 energetsko sanirali vse javne objekte.

 

Polovica občin še vedno ni sprejela lokalnega energetskega koncepta

V letošnji akciji je sodeloval tudi ljubljanski Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG), ki je občini Krško  podelil nekaj več kot 10.000 evrov vreden paket storitev  s področja  geotehnike  prometnic, raznih meritev in izobraževanja. V sporočilu za javnost so navedli, da je glavni namen natečaja En.občina spodbuditi slovenske občine  k aktivnejšemu izvajanju projektov na področju energetske učinkovitosti, ki so kljub vsem naporom marsikje še premalo prepoznavni….


Celoten članek: http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042389701

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI