Nov vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec

Nov vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec Z začetkom šolskega leta se je začel že drugi vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga organizira društvo Planet Zemlja. Gre za natečaj, katerega osnovno vodilo je prepoznati izobraževalne zavode, ki so v svojem delovanju prijazni do okolja, in motivirati druge. Natečaj se bo zaključil spomladi 2012, so sporočili iz društva.

Z začetkom šolskega leta se je začel že drugi vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga organizira društvo Planet Zemlja. Gre za natečaj, katerega osnovno vodilo je prepoznati izobraževalne zavode, ki so v svojem delovanju prijazni do okolja, in motivirati druge. Natečaj se bo zaključil spomladi 2012, so sporočili iz društva.

V letošnjem natečaju sodeluje prek 55 zavodov, medtem ko jih je lani okrog 35. Zavodi, med katerimi so vzgojno-varstveni zavodi ter osnovne in srednje šole, lahko s prijavo na natečaj izbirajo med devetimi projekti (lani štirimi) za pridobivanje dodatnih znanj. Projekti terjajo različne stopnje znanja in aktivnosti udeležencev.


V društvu so namreč prepričani, da je pozitivna motivacija najbolj učinkovito orodje na poti k cilju. Cilj društva pa je osveščati različne javnosti o pomenu odnosa do okolja za kvaliteto bivanja prihodnjih generacij.

Tako je letos največ zanimanja pokazal projekt Ko odpadki postanejo zlato. Gre za predavanje, ki ga izvajajo strokovnjaki Ventovarne, kjer slušateljem posredujejo znanja o pravilnem ločevanju in zbiranju odpadkov…

Več o natečaju na http://www.planet-zemlja.org/okolju-prijazna-sola/.


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE