Za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire namenjenih 18 milijonov evrov

Ljubljana, 20. maja (STA) – Eko sklad bo v petkovem uradnem listu objavil tri javne pozive za nepovratna sredstva za naložbe v večjo energijsko učinkovitost stavb in rabo obnovljivih virov energije. Skupno bo za ukrepe namenjenih okoli 18 milijonov evrov, kar bo zadostovalo za okoli 12.000 gospodinjstev, je poudaril generalni direktor direktorata za energijo Janez Kopač.To je razpis, ki smo ga čakali nekaj let, je na današnji novinarski konferenci ob predstavitvi pozivov v Ljubljani izpostavil Kopač. Spodbude omogoča decembra lani na vladi sprejeta uredba o prispevku za učinkovito rabo energije, s katero so bili s 1. februarjem letos uvedeni dodatki k ceni energentov. Ta prispevek je namenski in se steka v Eko sklad, je pojasnil.

Ljubljana, 20. maja (STA) – Eko sklad bo v petkovem uradnem listu objavil tri javne pozive za nepovratna sredstva za naložbe v večjo energijsko učinkovitost stavb in rabo obnovljivih virov energije. Skupno bo za ukrepe namenjenih okoli 18 milijonov evrov, kar bo zadostovalo za okoli 12.000 gospodinjstev, je poudaril generalni direktor direktorata za energijo Janez Kopač.

 

“To je razpis, ki smo ga čakali nekaj let,” je na današnji novinarski konferenci ob predstavitvi pozivov v Ljubljani izpostavil Kopač. Spodbude omogoča decembra lani na vladi sprejeta uredba o prispevku za učinkovito rabo energije, s katero so bili s 1. februarjem letos uvedeni dodatki k ceni energentov. Ta prispevek je namenski in se steka v Eko sklad, je pojasnil.

 

Dodal je, da je ta sistem stabilen, prispevki so uvedeni za tri leta, in sicer za obdobje 2010-2012. Letos se bo nabralo za okoli 18 milijonov evrov prispevkov, prihodnje leto okoli 25 milijonov evrov, v letu 2012 pa za okoli 32 milijonov evrov….


Celotna novica: http://www.dnevnik.si/novice/znanost/1042360895

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI