JUBIZOL fasadni sistemi izboljšajo kakovost in ugodje bivanja

Predstavljano JUBIZOL fasadne sisteme, ki izboljšajo kakovost in ugodje bivanja, saj v svojih domovih preživimo kar 90 % časa.

Ljudje v svojih domovih preživimo kar 90 % časa, zato je pomembno, da si izboljšamo svoje bivalne razmere in hkrati poskrbimo za čim manjšo rabo energije, ki je še vedno največ potrošimo za ogrevanje in prezračevanje. Ključno vlogo pri tem ima pravilno izveden fasadni sistem ali ovoj, ki mora s svojo funkcionalnostjo in dolgo življenjsko dobo objektu zagotoviti zadostno in učinkovito toplotno zaščito. Načrtovanje fasade zato zahteva premišljen pristop investitorja, da izbere in vgradi dovršen in funkcionalen toplotnoizolacijski sistem, ki mu s številnimi prednostmi zagotavlja zanesljivo, trajno in ekonomsko upravičeno naložbo.

 

JUBIZOL fasada

 

V podjetju JUB so z blagovno znamko JUBIZOL razvili sistemske rešitve, kjer so v ospredje postavili funkcionalnost in trajnost fasad. JUBIZOL fasadni sistemi izpolnjujejo vse ključne zahteve, kot so mehanska stabilnost, vodotesnost, zrakotesnost in ohranjanje toplote, uporabnikom pa zagotavljajo tudi ustrezno protihrupno zaščito.

 

JUBIZOL fasadni sistemi izpolnjujejo visoke energetske zahteve uporabnikov

V toplotno slabo izoliranih bivalnih objektih se običajno pojavita vlaga in plesen, ki slabšata kakovost zraka in lahko škodujeta našemu zdravju. Vzroka za pospešeno propadanje fasade sta njena slaba izvedba ali pa uporaba neprimernih gradbenih materialov, kar ji skrajšuje življenjsko dobo in uporabniku prinaša dodatne stroške za sanacijo. Na kakovost bivanja vplivajo še velika temperaturna nihanja v prostoru in hrup, ki skozi slabo izoliran obod prodira v notranje prostore. Zaradi pomanjkljive izvedbe na stikih fasade z okni, vrati in balkoni nastajajo toplotni mostovi, ki povečujejo toplotne izgube in povzročajo razrast alg in plesni. Z naložbo v fasadni sistem povečujemo  energetsko učinkovitost objekta in lahko na leto prihranimo celo do 40 % stroškov za ogrevanje ali prezračevanje, z idealno izoliranimi zidnimi površinami pa poskrbimo tudi za bolj zdrav življenjski prostor in ugodne bivalne pogoje.

Fasadni sistemi

Te nam v prostoru zagotavlja temperatura od 19 do °C ob  relativni zračni vlagi od 40 do %, priporočljivo pa je, da se notranja temperatura zraka in sten ne razlikuje za več kot 3 °C. Pri vgradnji fasadnega sistema z zadostno debelino izolacijskega materiala bo tako objekt v danih klimatskih pogojih povsem ustrezal vašim pričakovanjem glede toplotnega ugodja. Poleg priprave ustrezne zidne podlage je pri gradnji fasade pomembno še pravilno lepljenje izolacijske obloge ter sidranje in vgradnja ustreznih fasadnih profilov. Posebej natančni morata biti vgradnja in obdelava oken, pozornost pa mora izvajalec ob upoštevanju različnih raztezkov nameniti tudi stikom različnih materialov. Zaključni sloji morajo nuditi kakovostno funkcionalno zaščito površine in trajno kljubovati vplivom iz okolja, vsi vgrajeni materiali pa zadoščati vsem zakonskim zahtevam in standardom.


Prostor z izvedeno toplotno izolacijo

JUBIZOL fasadni sistemi

JUBIZOL fasadni sistemi prostor z izvedeno izolacijo

Kvalitetni JUBIZOL fasadni sistemi izboljšajo kakovost in ugodje bivanja

 

Načrtovanje fasade naj bo premišljeno, uporabljeni gradbeni materiali pa certificirani

Pri gradnji hiše je pravilna vgradnja toplotne izolacije fasadnega sistema še posebej pomembna. Ključno je, da vgradnjo načrtujete v pravem času, ko so na objektu dokončana že vsa krovska in kleparska dela, ko so zidovi ali izravnalni ometi stari najmanj mesec dni, vgrajena pa tudi vsa okna in vrata. Na zunanjih stenah morajo biti zaključena vsa elektro in druga inštalaterska dela, v notranjosti pa mokra zidarska dela z izvedenimi ometi, cementnimi estrihi in betonskimi tlaki. Uporabniki, ki imate z vgradnjo fasad premalo izkušenj, se lahko obrnete na JUB-ovega tehničnega svetovalca, ki vam bo po strokovnem ogledu objekta na vaši lokaciji pomagal pri izbiri primernega toplotno izolacijskega sistema, vas povezal z izkušenimi izvajalci del, ob tem pa predstavil še pravilno izvedbo fasadnih detajlov, doizolacije in postopke sanacije.

jubizol fasada sestava

JUBIZOL fasadni sistem Strong 


Za več vprašanj o JUBIZOL fasadnih sistemih pišite v spodnji kontaktni obrazec

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI