Energetska učinkovitost se splača

Energetska učinkovitost se splača Energetska učinkovitost se splačaAndreja Šalamun vsi članki avtorja Ksenja Tratnik vsi članki avtorja Finance 16/2011 24.1.11 00:01 V energetski učinkovitosti je treba prepoznati poslovno priložnostOGLASPreberite tudi:1. Mencinger: V Sloveniji moramo spet napihovati balon povpraševanjaVeliko naših podjetij je še vedno energetsko zelo potratnih, je na petkovi tiskovni konferenci ob predstavitvi natečaja za energetsko učinkovitost poudarila gospodarska ministrica Darja Radić.Podjetja lahko na strošek energije vplivajo s svojimi aktivnostmi, meni Radićeva. Poleg finančnih spodbud za uveljavljanje do okolja prijaznih in energetsko učinkovitih ukrepov si gospodarsko ministrstvo prizadeva tudi za povečanje ozaveščenosti. Pomembno je, da vse, ki so na tem področju veliko naredili, nagradimo in predstavimo širši javnosti, pomen izbora energetsko učinkovitih podjetij in projektov pojasni Radićeva. Peter Frankl, časnik Finance, in Darja Radić, ministrstvo za gospodarstvo, pozivata podjetja in ustanove, naj se prijavijo na izbor za energetsko učinkovito podjetje in projekt.Peter Frankl, direktor in urednik Časnika Finance , je prepričan, da je treba v energetski učinkovitosti prepoznati poslovno priložnost, Boris Selan, predsednik komisije za podeljevanje nagrad, pa je poudaril, da želimo z nagradami spodbuditi podjetja in ustanove k bolj učinkoviti rabi energije in obnovljivih virov. Ne odlašajte s prijavoDo 7. marca zbiramo prijave za energetsko najbolj učinkovito podjetje, projekt in projekt uporabe obnovljivih virov energije. Letošnja novost sta dve podkategoriji v kategoriji energetsko učinkovito podjetje, in sicer energetsko učinkovito manjše podjetje oziroma ustanova in energetsko učinkovito večje podjetje. Podrobnosti najdete na spletnih straneh ( www.finance-akademija.si in www.mg.gov.si ). Najboljši v posamezni kategoriji bodo nagrajeni s priznanjem in dva tisoč evri. Zmagovalci bodo znani 11. aprila na dnevih energetikov v Portorožu.

Veliko naših podjetij je še vedno energetsko zelo potratnih, je na petkovi tiskovni konferenci ob predstavitvi natečaja za energetsko učinkovitost poudarila gospodarska ministrica Darja Radić.

“Podjetja lahko na strošek energije vplivajo s svojimi aktivnostmi,” meni Radićeva. Poleg finančnih spodbud za uveljavljanje do okolja prijaznih in energetsko učinkovitih ukrepov si gospodarsko ministrstvo prizadeva tudi za povečanje ozaveščenosti. “Pomembno je, da vse, ki so na tem področju veliko naredili, nagradimo in predstavimo širši javnosti,” pomen izbora energetsko učinkovitih podjetij in projektov pojasni Radićeva.

Peter Frankl, direktor in urednik Časnika Finance , je prepričan, da je treba v energetski učinkovitosti prepoznati poslovno priložnost, Boris Selan, predsednik komisije za podeljevanje nagrad, pa je poudaril, da “želimo z nagradami spodbuditi podjetja in ustanove k bolj učinkoviti rabi energije in obnovljivih virov”….

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI