Evropa zahteva občutno zmanjšanje porabe energije za ogrevanje

S 150 do 200 kilovatnih ur, kolikor jih na leto povprečno porabimo za ogrevanje kvadratnega metra stanovanja, bi morali priti na največ 60 kilovatnih urGradnja nizkoenergijske in pasivne hiše je dražja od gradnje klasične, vendar bo v prihodnosti nujna. Poleg tega pa so stroški ogrevanja v nizkoenergijski hiši tudi do 70 odstotkov nižji v primerjavi s stroški v klasično zgrajeni hiši.

S 150 do 200 kilovatnih ur, kolikor jih na leto povprečno porabimo za ogrevanje kvadratnega metra stanovanja, bi morali priti na največ 60 kilovatnih ur

 

Gradnja nizkoenergijske in pasivne hiše je dražja od gradnje klasične, vendar bo v prihodnosti nujna. Poleg tega pa so stroški ogrevanja v nizkoenergijski hiši tudi do 70 odstotkov nižji v primerjavi s stroški v klasično zgrajeni hiši.

 

Pri gradnji energijsko učinkovite hiše je nujno načrtovanje, upoštevanje vseh zakonitosti, znanja in pravil gradbene fizike, varčevanja energije, osončenja in osenčenja in upoštevanje načel pasivne arhitekture, našteva Roman Kunič iz podjetja Fragmat Tim …..


Celoten članek:  http://www.finance.si/274150/Evropa-zahteva-ob%E8utno-zmanj%B9anje-porabe-energije-za-ogrevanje/rss

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI