Občanom za energetsko učinkovitost 18 milijonov evrov

Občanom za energetsko učinkovitost 18 milijonov evrov Vlada bo predvidoma prihodnji teden potrdila predlog programa dodeljevanja nepovratnih finančnih spodbud občanom za izboljšanje energetske učinkovitosti.Predlog programa, ki ga je pripravilo okoljsko ministrstvo (MOP), za letos predvideva dodelitev 18 milijonov evrov za sofinanciranje ukrepov, in sicer največ za zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva pri obnovi stavb (3,6 milijona) in za sončne ogrevalne sisteme (3,4 milijona evrov). Na MOP ocenjujejo, da bodo sofinancirani ukrepi prinesli prihranek energije za 107 gigavatnih ur na leto.

Vlada bo predvidoma prihodnji teden potrdila predlog programa dodeljevanja nepovratnih finančnih spodbud občanom za izboljšanje energetske učinkovitosti.

Predlog programa, ki ga je pripravilo okoljsko ministrstvo (MOP), za letos predvideva dodelitev 18 milijonov evrov za sofinanciranje ukrepov, in sicer največ za zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva pri obnovi stavb (3,6 milijona) in za sončne ogrevalne sisteme (3,4 milijona evrov). Na MOP ocenjujejo, da bodo sofinancirani ukrepi prinesli prihranek energije za 107 gigavatnih ur na leto….

 


Celoten članek: http://www.finance.si/277868/Ob%E8anom-za-energetsko-u%E8inkovitost-18-milijonov-evrov?src=pj260410

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI