Podjetja dihajo na škrge, evropski denar pa leži na računu

Pomoč za premagovanje likvidnostnih težav so tudi predplačila za evropske projekte Upravičenci s sklenjenimi pogodbami za evropska sredstva za kohezijsko politiko lahko od maja lani dobijo iz državnega proračuna tudi predplačila za projekte. Doslej je 17 milijonov evrov predplačil dobilo le 20 podjetij in 48 društev, zavodov in ustanov. Na računu pri Banki Slovenije pa leži 262 milijonov evrov.

Pomoč za premagovanje likvidnostnih težav so tudi predplačila za evropske projekte

Upravičenci s sklenjenimi pogodbami za evropska sredstva za kohezijsko politiko lahko od maja lani dobijo iz državnega proračuna tudi predplačila za projekte. Doslej je 17 milijonov evrov predplačil dobilo le 20 podjetij in 48 društev, zavodov in ustanov. Na računu pri Banki Slovenije pa leži 262 milijonov evrov.

Pri ministrstvih za gospodarstvo (MG), finance (MF) in službi vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj (SVLR) smo preverjali informacijo, ki nam jo je pred nedavnim povedal vir iz gospodarstva; ta ne želi biti imenovan….


Celoten članek: http://www.finance.si/276079/Podjetja-dihajo-na-%B9krge-evropski-denar-pa-le%BEi-na-ra%E8unu?src=pj060410

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI