Zakaj cene stanovanj rastejo?

Zakaj cene stanovanj rastejo? Cene stanovanj v Sloveniji ponekod spet rastejo, kažejo številke, ki so jih izračunali v nekaterih uradih za spremljane nepremičninskega trga pri nas; marsikomu se zdi to za zdajšnje čase malo čudno, zato smo podrobno preverili, kako izračunavajo podatke; ugotovitve so skrb zbujajoče Marsikdo se v zadnjem času čudi statistiki, ki jo objavljajo uradi, odgovorni za spremljanje dogajanja na nepremičninskem trgu. Na statističnem uradu so tako pred kratkim izračunali sicer le minimalno rast cen novogradenj, rast beležijo tudi na geodetski upravi za starogradnje. Hkrati oba urada beležita povečano število transakcij. Preverili smo, kakšna je njihova metodologija zbiranja in obdelovanja podatkov.

Cene stanovanj v Sloveniji ponekod spet rastejo, kažejo številke, ki so jih izračunali v nekaterih uradih za spremljane nepremičninskega trga pri nas; marsikomu se zdi to za zdajšnje čase malo čudno, zato smo podrobno preverili, kako izračunavajo podatke; ugotovitve so skrb zbujajoče

Marsikdo se v zadnjem času čudi statistiki, ki jo objavljajo uradi, odgovorni za spremljanje dogajanja na nepremičninskem trgu. Na statističnem uradu so tako pred kratkim izračunali sicer le minimalno rast cen novogradenj, rast beležijo tudi na geodetski upravi za starogradnje. Hkrati oba urada beležita povečano število transakcij. Preverili smo, kakšna je njihova metodologija zbiranja in obdelovanja podatkov….

 


Celoten članek: http://www.finance.si/277783/Zakaj-cene-stanovanj-rastejo?src=pj260410

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI