Kako veliko sončno elektrarno potrebujem?

Oglasno sporočilo

Kako lahko preverimo, kako veliko sončno elektrarno potrebujemo? Aplikacija Simulator #ZaSončnoPrihodnost izračuna velikost vaše sončne elektrarne.

Digitalizacija je v času pandemije prodrla na vsa gospodarska področja in številna podjetja so za prilagoditev v načinu poslovanja uporabila digitalne rešitve. Ena takšnih je tudi inovativna aplikacija za simulacijo delovanja sončne elektrarne in samostojni izračun. Uporabnikom omogoča prikaz delovanja glede na lokacijo, naklon ter usmeritev strehe. Tako lahko sami preverimo, kakšne pogoje ima naš objekt za postavitev sončne naprave in kako veliko sončno elektrarno potrebujemo?

 

kako velika naj bo soncna elektrarna

Sončna elektrarna z ravno streho. Fotografija: moja-elektrarna.si

Sončna elektrarna spada med zanesljive, trajnostne naložbe, a mnogim potencialnim investitorjem predstavlja izvedbeno in finančno zahteven projekt. Vendar ni vedno nujno tako. Da bo izkoristek sončnih celic optimalen, je dobro, če imate ob sebi zanesljivega partnerja, s pomočjo katerega bo pot do končane investicije veliko preprostejša.

V podjetju Enertec, d. o. o., so z blagovno znamko Moja elektrarna izrabo sončne energije približali že več kot 550 uporabnikom. Pred kratkim so razvili Simulator #ZaSončnoPrihodnost – aplikacijo za simulacijo delovanja in samostojni izračun sončne elektrarne. Z njeno pomočjo lahko sami – hitro in preprosto – preverimo, kakšen potencial ima naša streha za postavitev sončnih celic. Hkrati nova digitalna rešitev nudi vpogled v višino možnih subvencij, ki so pri tovrstnih naložbah pomembna finančna podpora.

 

baner soncne elektrarne

Je streha primerna za sončno elektrarno?

Pogosto se pojavljajo vprašanja, če je vsaka streha primerna za sončno elektrarno? Slovenija se uvršča med evropske države, kjer je sončno obsevenje veliko, zato ima možnost postavitve sončne elektrarne tako rekoč vsako slovensko gospodinjstvo. Dodatna prednost je prilagodljiva tehnologija solarnih panelov, ki omogoča pridobivanje zadostne količine električne energije tudi v predelih, kjer je osončenje manjše. Sončno elektrarno lahko umestimo na streho objekta ali druge površine, katerih velikost ustreza količini električne energije, ki jo naše gospodinjstvo porabi. Na dimenzioniranje sicer vplivajo naklon objekta, usmerjenost in stanje strehe, pozorni moramo biti tudi na morebitne ovire – drevesa, dimniki, bližnje stavbe, ki bi lahko povzročale neželeno senčenje.

 

Rešite dilemo s pomočjo aplikacije

Se sprašujete, kako veliko sončno elektrarno potrebujete, da bo tudi vaš dom postal energetsko samooskrben? Uporabite Simulator #ZaSončnoPrihodnost in pridobite hitre odgovore. Aplikacija nudi preprost in intuitivni izračun potrebne moči sončne elektrarne, hkrati pa stimulira delovanje sončne naprave glede na dane pogoje. Kot razlaga Igor Kozlar, aplikacija ni uporabna zgolj v fazi načrtovanja in izgradnje sončne elektrarne, »v kratkem bo namreč ponujala tudi spremljanje in nadzor delovanja naprave ter identifikacijo in odpravljanje napak v delovanju, seveda na daljavo«.

 

kako velika naj bo soncna elektrarna aplikacija

Z aplikacijo #ZaSončnoPrihodnost lahko med drugim izveste, kako veliko sončno elektrarno potrebujete

Digitalno v zeleno prihodnost

Aplikacija je izjemno učinkovit odgovor na nove okoliščine, ki so jim bila podjetja izpostavljena ob izbruhu pandemije. V podjetju Enertec d. o. o., so razmišljali, kako ohraniti nemoteno pridobivanje potencialnih investitorjev, čeprav ogled na lokaciji ni bil mogoč, hkrati pa ohraniti varnost in zdravje ljudi na prvem mestu.

»Digitalizacija procesov in aktivna vključitev potencialnih strank sta bili iztočnici, ko smo razmišljali o nadaljnjih korakih. Simulator #ZaSončnoPrihodnost je rešitev, ki poenostavlja in pohitri fazo načrtovanja sončne elektrarne z aktivno vključitvijo naših strank – vsakdo, ki razmišlja o sončni naložbi, lahko zgolj s pomočjo mobilnega telefona samostojno preveri, ali njegov objekt zadostuje pogojem za postavitev sončnih celic,« zaključi Igor Kozlar.

 

Cenik – cena elektrike pri različnih ponudnikih

Ponudnik:

Gen-I
vir

Petrol
vir

Energija Plus
vir

Sonce energija
vir

cena elektrike kWh/€

0,05794 €

0,08495 €

0,15132 €

0,08495 €

Opomba: Cene elektrike smo pri nekaterih ponudnikih preverjali v drugi polovici januarja 2022, veljajo za gospodinjstva, za enotno tarifo (ET) po rednem ceniku in ne vključujejo DDV.

Vsa morebitna dodatna vprašanja glede cene sončne elektrarje, izvedbe, subvencije Eko sklada in podobno, napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI