Izolacija betonskega stropa

Iztok: Načrtujemo izolacijo betonskega stropa, debelina plošče 20 cm, nad katero je odprta, nadkrita površina. Izolacijo, debeline okrog 15 cm bi pritrdili na strop, z lepljenjem ali vijačenjem ter obdelali z mrežico in lepilom. Obešenega stropa ne želimo postavljati, zanima nas kaj priporočate.     Odgovor: Če se odločite za polistirensko (EPS = stiropor) izolacijo, z enim polaganjem ne boste mogli doseči debeline okrog 15 cm, saj na trgu lahko dobimo največ 12 cm debele plošče. Nujno je polaganje v dveh plas …Iztok:

Načrtujemo izolacijo betonskega stropa, debelina plošče 20 cm, nad katero je odprta, nadkrita površina. Izolacijo, debeline okrog 15 cm bi pritrdili na strop, z lepljenjem ali vijačenjem ter obdelali z mrežico in lepilom. Obešenega stropa ne želimo postavljati, zanima nas kaj priporočate.

 

 

Odgovor:

Če se odločite za polistirensko (EPS = stiropor) izolacijo, z enim polaganjem ne boste mogli doseči debeline okrog 15 cm, saj na trgu lahko dobimo največ 12 cm debele plošče. Nujno je polaganje v dveh plasteh ( na primer 8 + 8 cm), kar ima svoje prednosti, saj plošče polagamo s preklopom, zato nobena reža ne bo segala od plošče do nove stropne površine. Lepljenje izvedemo z lepili na cementni osnovi ali montažnimi lepili (Neostik, Henkel) v kartušah, ki so namenjena lepljenju stiropora, ter počakamo, da se lepilo prve plasti dokončno strdi pred polaganjem nove. Debelino 14 ali 16 cm lahko v enem sloju dosežemo samo z lamelami Tervola FP-PL, ki jih na strop lepimo z lepilom, ki ga priporoča proizvajalec.

 

Zaradi podtlačnih sunkov zraka v prostoru, ki nastanejo ob loputanju z vrati in zaradi drugih vplivov, priporočamo varnostno sidranje s po enim PVC sidrom na kvadratni meter, vse skupaj pa nato prekrijete z armaturno mrežico in tankoslojnim ometom, kar velja za oba načina izvedbe. Izvode za elektriko in opore za privijanje stropnih luči pa je potrebno izvesti pred polaganjem izolacije.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI