Hlajenje prostorov s prezračevanjem

Oglasno sporočilo

S pravilno izbrano napravo za prezračevanje, lahko dosežemo ugodne bivalne pogoje Hlajenje prostorov s prezračevanjem

V novogradnjah ali v obnovljenih stavbah se pogosto srečujemo z slabim zrakom, neugodno temperaturo in nepravilno vlažnostjo v bivalnih prostorih. V poletnem času je v naših prostorih preveliko vlage – visoka temperatura in v zimskem času premalo vlage – nizka temperatura.

 

dines DANTHERM prezracevanje

 

S pravilno izbrano napravo za prezračevanje, lahko dosežemo ugodne bivalne pogoje

Prezračevalna naprave so dobavljive z aluminjsatim ali plastičnim in tudi z entalpijskim toplotnim izmenjevalcem. Aluminjasti in plastični toplotni izmenjevalci nam v poletnem času odvaja vlago iz protora. Entalpijski pa vrača vlago iz zavrženega odvodnega zraka v dovodni sveži zrak. Posebna struktura entalpijskega rekuperatorja iz polimerne membrane omogoča prehajanje vlage. Rezultat je boljši zrak v notranjosti prostora, saj nam povrne nekaj vlage nazaj v prostor.
Izbiro prezračevalne naprave prepustite strokovnjakom za prezračevanje, kateri bo upošteval vse karakteristike vašega bivalnega prostora.

dines shema prezracevanjaV vročih poletnih nočeh lahko z moderno centralno prezračevalno napravo izvajamo tudi podhlajevanje ali hlajenje bivalnega prostora. Naprava preko obvoda mimo tolpotnega izmenjevalca dovede hladnjejši zunanji zrak v prostor in ohladi ali podhladi stanovanje.

Centralna prezračevalna naprava avtomatsko vklopi obvod v primeru, ko je zunanja temperatura višja od 15°C in je zunanja nižja od notanje nastavljene temperature. Hiša se ponoči ohladi na nastavljeno temperaturo.

 

PREDNOSTI DANTHERM prezračevalnih enot

Hišni prezračevalni sistem z rekuperacijo ni sistem za aktivno hlajenje. Če bi želeli takojšen učinek, bi morali v sistem vstaviti kanalsko klimo, s katero bi hitro dobili vlago na prezračevalnih kanalih in imeli nezdravo klimo zaradi hladnega zraka.

V vročih dneh bivalni prostor ohladimo z vgrajeno klimatsko napravo. Klimo montiramo v prostor, kjer se zadržujemo največ časa (dnevna soba). Centralna prezračevalna naprava bo rasporedila hladen zrak po drugih prostorih. Sodobna, dobro izolirana hiša sploh ne potrebuje aktivnega hlajenja, kot je klimatska naprava

 

dines prezracevalna naprava Dantherm

 

Dobra klima s primerno vlažnostjo je osnova za zdravo življenje in dobro počutje v bivalnih prostorih, še posebej sedaj, ko se pri gradnji hiš uporablja materiale, ki zagotavljajo čim večjo tesnost in čim manjše toplotne izgube. V ta namen je pri novogradnjah in kompletnih adaptacijah hiš potrebno vgraditi prezračevalni sistem z vračanjem toplote – rekuperacijo. Morebitno drugačno postopanje se izkaže kot neustrezno, saj se nam po zidovih začne nabirati plesen, kakovost zraka je neustrezna, prezračevanje stavb »na prepih«, pa nam povzroča dodatne toplotne izgube in s tem povečuje stroške ogrevanja.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI